Cati metri patrati de proprietati rezidentiale de lux poti cumpara cu 1 MIL. de dolari in lume

O jumatate de garsoniera la Monaco sau o vila de lux in Bucuresti? Ei bine, cam asta ar fi ceea ce ai putea cumpara astazi in piata rezidentiala de lux cu un milion de dolari in cele doua orase ale Europei, potrivit celei de-a 10-a editii a studiului The Wealth Report, asupra averilor private globale, realizat de catre compania de consultanta imobiliara Knight Frank.

Principatul Monaco este al doilea cel mai mic stat independent ca marime din lume, dupa Vatican, dar se pozitioneaza pentru al 9-lea an consecutiv drept cel mai scump oras in ceea ce priveste cumpararea de locuinte de lux. Cu "doar" un milion de dolari ai putea cumpara doar 17 metri patrati de proprietati rezidentiale. Hong Kong si Londra ocupa locurile 2 si 3 oferind 20 si respectiv 22 de metri patrati pentru un milion de dolari, arata Knight Frank.

Luand in calcul numarul de metri patrati pe care i-ai putea achizitiona pe piata rezidentiala de lux din Monaco cu un milion de dolari rezulta un cost unitar de aproximativ 60.000 dolari pe metru patrat. Ceea ce inseamna ca in Romania cu un credit Prima Casa, de exemplu, ai putea cumpara ceva mai mult de un metru patrat la Monaco. Spre comparatie, in alte orase din Europa, precum Paris sau Berlin cu un milion de dolari ai putea cumpara pana la 57 de metri patrati si respectiv 96 metri patrati, in piata rezidentiala de lux.

In Bucuresti, puterea de cumparare a unui milion de dolari este insa semnificativ mai mare. Potrivit studiului The Wealth Report, realizat de Knight Frank cu aceasta suma ai putea achizitiona pana la 300 de metri patrati in piata rezidentiala de lux.

Citeste si:
Soluția pentru românii care vor să lucreze de acasă… dar la birou
Soluția dezvoltatorilor...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Sursa foto: SK Design / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri