In Romania, nu avem o lege care sa protejeze clientul roman, precum exista in Polonia. Acolo avansul este varsat intr-un cont ercrow (in contul de tip escrow poti depozita bani ce vor fi distribuiti unei terte parti la indeplinirea unor conditii prestabilite - n.r.). Astfel, daca ai cumparat pe hartie un apartament in Polonia nu exista riscul de a pierde banii. In Romania, da! Exista multi dezavoltatori, insa, care ofera posibilitatea unui cont escrow, ceea ce este corect. In schimb, insa, acoperim cu plombe toate prostiile care le facem an de an, precum lucrarile de infrastructura", a spus Ion Catutoiu (foto), in cadrul Targului Imobiliar National - tIMOn.

Ion Catutoiu: Stocul actual de locuinte, deloc calitativ

In opinia sa, societatea romaneasca se afla intr-o situatie in care are nevoie de o strategie foarte clara in ceea ce priveste piata de locuinte. El adauga, de asemenea, ca nu trebuie incurajata nici cresterea preturilor in piata imobiliara, dar, in acelasi timp, trebuie schimbat stocul actual de locuinte cu unele calitative. "Autoritatile statului trebuie sa controleze locuinte noi construite, sa aiba o strategie in ceea ce priveste bancile, dar si garantarea sau co-garantarea pentru achizitia de locuinte. Trebuie sa avem un stoc calitativ de locuinte, altfel, nu vom atinge nici un 100 de ani volumul construit in anii '80, daca ritmul actual se mentine", a spus seful Volumetric.

Cea de a XXIX- editie a Targului Imobiliar National - tIMOn a inceput joi, in Piata Constitutiei din Capitala. Expozitia va dura patru zile, de joi pana duminica, si va fi deschisa intre orele 10.00 si 18.00 intr-un pavilion expozitional de 2.000 mp in Piata Constitutiei.