In primul semestru al acestui an, in Romania au fost livrate spatii comerciale noi cu o suprafata de doar 9.000 de metri patrati, respectiv prima etapa a proiectului Prima Shops din Oradea si extinderea galeriei comerciale detinute de Carrefour in Brasov. In prima jumatate a anului 2016 au fost livrate in Romania spatii comerciale de 69.000 mp (Shopping City Timisoara, Mercur Craiova si Satu Mare Shopping Plaza), astfel ca scaderea a fost de 87%.

In cea de-a doua jumatate a anului este anuntata livrarea unor spatii noi de retail cu o suprafata cumulata de aproximativ 60.000 mp (Ramnicu Valcea Mall, extinderile proiectelor Galati Shopping City si AFI Palace Cotroceni, precum si cea de-a doua faza a proiectului Prima Shops din Oradea), astfel ca nivelul total al livrarilor de spatii comerciale in 2017 se va situa la aproximativ 70.000 de metri patrati. In 2016, in Romania au fost livrate spatii noi de retail modern cu o suprafata de 237.000 mp. Stocul spatiilor de retail modern va depasi pana la finalul anului 2017 nivelul de 3,4 milioane de metri patrati.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Don Pablo / Shutterstock