Piata spatiilor de de birouri din Bucuresti a insumat peste 170 de tranzactii in 2017 si peste 310.000 mp inchiriati in cladirile de clasa A si B, rezultate apropiate celor record din 2016, potrivit companiei de consultanta imobiliara Knight Frank. In 2018 sunt preconizate cresteri si cereri noi ale unor jucatori care vor intra pe piata, dar si a celor existenti care se vor extinde sau vor avea in vedere o relocare.

Trimestrul patru a anului trecut a adaugat pietei din Bucuresti tranzactii insemnate care insumeaza peste 85.000 mp, ceea ce echilibreaza cifrele celor doua semestre (peste 150.000 mp/semestru). Calea Floreasca/Barbu Vacarescu isi mentine pozitia cu cele mai multe cereri de pe piata (16%) si este urmata indeaproape de CBD, centru-vest, Piata Presei si Dimitrie Pompeiu.

"Piata se afla intr-un ritm de crestere alert si precaut in acelasi timp, pentru ca atat investitorii, dezvoltatorii, cat si chiriasii au trecut printr-o criza economica din care au invatat mult si care ii face sa analizeze foarte atent riscurile si oportunitatile existente. In 2018 ne asteptam la cresterea cererii fata de 2017, dar nicidecum nu vorbim, de exemplu, de o dublare a numarului de tranzactii. Estimam din ce in ce mai multe tranzactii mari, de peste 20.000 mp, ceea ce va apropia Romania, in cativa ani, de cifrele pietelor vecine, Ungaria, Cehia si, mai tarziu, chiar de Varsovia", a declarat Horatiu Florescu, chairman & CEO Knight Frank Romania.

Retail jobs

Potrivit companiei de consultanta, un trend in crestere in Europa este deschiderea de spatii de co-working, birouri flexibile si cooperare la locul de munca, iar tehnologia, cresterea numarului de liber profesionisti si cerintele din ce in ce mai sofisticate ale angajatilor redefinesc spatiul de munca traditional. "Apetitul crescand pentru birourile flexibile se propaga rapid pe pietele europene, cele mai de seama fiind Londra, Berlin si Paris. Sectorul va continua extinderea in zona euro, si estimam ca si in Romania, pentru a deservi o mai mare varietate de nevoi".

Knight Frank este una dintre cele mai mari retele globale detinute privat in domeniul imobiliar, cu sediul in Londra. Grupul ofera consultanta tuturor tipurilor de clienti, de la proprietari individuali si cumparatori pana la dezvoltatori, investitori si chiriasi corporativi.

Citeste si:
Vom asista la "sfârșitul biroului" după 6 luni de "trăit pe video"?
Va duce work from home la...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri