CA Immo a achizitionat cladirea de birouri Campus 6.1 din Bucuresti de la Skanska; valoarea tranzactiei imobiliare este de aproximativ 53 milioane de euro. Finalizarea tranzactiei este supusa conditiilor obisnuite unor astfel de tranzactii si se asteapta sa fie finalizata la sfarsitul anului 2018.

Campus 6.1 este o cladire de spatii de birouri, clasa A, oferind 22.000 mp GLA. aflata in zona de centru-vest a Bucurestiului, in vecinatate cu Universitatea Politehnica. Finalizarea cladirii este planificata pentru Q3 2018; pana la finalul anului cladirea va avea un grad de ocupare de 100% . In timpul procesului de vanzare, CA Immo a fost asistata de Clifford Chance (legal), PwC (fiscal, financiar) si REC (tehnic). Consilierii juridici pentru Skanska au fost PeliFilip si Dentons.

"Dupa ce am achizitionat Millennium Towers in Budapesta, in 2016 si Spire Building B in Varsovia, in 2017, continuam sa urmarim obiectivul de dezvoltare continua si extindere a portofoliilor noastre din Europa Centrala si de Est prin achizitionarea Campus 6.1 in Bucuresti. Proprietatea este foarte bine localizata si va fi aproape complet inchiriata la momentul preluarii", spune Andreas Quint, CEO al CA Immo.

Campus 6.1 reprezinta prima faza a complexului de birouri Campus 6, format din patru cladiri, fiind al doilea proiect dezvoltat de Skanska in Romania. Cladirea, situata la intersectia a doua bulevarde principale, Iuliu Maniu si Vasile Milea, va avea o suprafata de aproximativ 22.600 mp, insumand 11 etaje supraterane si doua niveluri de parcare subterana, incluzand si un sistem de parcare inteligent. .

Proprietatea va cuprinde o serie de servicii, cum ar fi un restaurant si o cafenea cu terase, precum si spatii verzi de lucru, echipate cu mobilier multifunctional, prize electrice si Wi-Fi. In plus, Campus 6.1 va fi echipata cu un sistem inteligent de de management al cladirii, constand, de exemplu, intr-un Hub IT in zona de receptie, un ecran care arata consumul pe chirias/ pe fiecare etaj, precum si o receptie virtuala cu controlul accesului vizitatorilor).

Citeste si:
PELI: Trendul tranzactiilor cu cladiri de birouri va continua
Oana Badarau, PELI Partners:...

O aplicatie mobila va conecta toate serviciile din cladire si din vecinatate, furnizand informatii despre cladire, stiri despre evenimente si oferind servicii precum livrare de mancare la domiciliu, car sharing si servicii de intretinere. Utilizatorii cladirii vor avea la dispozitie serviciul de car sharing de masini electrice Pony Car si o statie iVELO de inchiriat biciclete, ambele localizate in fata cladirii. De asemenea, cei care vin cu bicicleta la birou vor avea facilitati in interiorul cladirii precum vestiare si dusuri.

Proprietatea va cuprinde o serie de solutii sustenabile pentru a minimiza amprenta de mediu a cladirii si a reduce costurile operationale. Proiectul va aplica pentru certificarea LEED la nivel Gold.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Topul firmelor de consultanta imobiliara: cine a dominat piata in 2018