Immofinanz a vandut doua terenuri din portofoliul companiei Adama, situate in zona de nord a Capitalei si cu o suprafata totala de peste 50.000 mp, catre Speedweel Real Estate Development.

"Am finalizat o noua etapa in strategia noastra de a vinde proprietati care nu se identifica cu portofoliului nostru office si de retail. Vom continua procesul de vanzare pentru portofoliul extins de terenuri detinut de Adama, terenuri care sunt potrivite in special dezvoltarilor rezidentiale", a declarat Fulga Dinu, country manager operations pentru Immofinanz Romania.

Cele doua terenuri cumparate de Speedweel sunt situate pe strada Jandarmeriei. Compania este un dezvoltator imobiliar cu servicii complete, cu focus pe Europa de Est si in special Romania. Cele doua proprietati fac parte din ansamblul Jandarmeriei Residence si din complexul Jandarmeriei Office.

Prima proprietate are o suprafata de aproximativ 25.268 mp, iar cel de-al doilea teren este in jur de 25,721 mp. La un pret mediu de minim 500 de euro in proximitatea strazii Jandarmeriei, estimat de wall-street.ro pe baza unor proprietati comparabile in zona, rezulta ca Immofinanz a incasat aproximativ 25 de milioane de euro, pe cele doua terenuri. Este posibil insa ca tranzactia sa fi fost incheiata la un pret mult mai redus avand in vedere suprafata cumulata mare a celor doua terenuri vandute de immofinanz.

"Terenurile de pe strada Jandarmeriei reprezinta veriga lipsa in completarea portofoliului rezidential Speedwell pe segmentul premium de piata. Dimensiunea proiectului va permite cresterea calitatii convieturii in centrul orasului. Terenurile in sine vor fi deservite de facilitati precum centre de retail, de relaxare si zone office in vecinatatea directa. Una dintre aceste zone office este reprezentata de noul proiect de birouri Speedwell situat pe DN1", a declarat Didier Balcaen, general manager Speedwell.

Citeste si:
Immofinanz, peste 35 mil. euro din inchirieri in Romania, la 9 luni
Immofinanz a castigat din...

Alte terenuri din portofoliul Adama, situate in Bucuresti, sunt in proces de vanzare de catre immofinanz si vor fi vandute in perioada urmatoare.

Sursa foto: Google Maps

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Immofinanz a vandut terenul Ventilatorul catre One United Properties