Dezvoltatorul imobiliar belgian Speedwell a dat startul constructiei proiectului mixt Record Park, care va include o cladire de spatii de birouri clasa A cu 12.000 mp, o componenta rezidentiala care va reuni 236 de apartamente, un fost depozit - fostele Grajduri Imperiale, cu o suprafata de 2.000 mp, care vor fi revitalizate in spatii comerciale, un centru de arta si spatii co-working, o componenta de spatii dedicate sportului (World Class) cu o piscina semi-olimpica si zone verzi ample.

Speedwell a coordonat si constructia turnului de spatii de birouri Unirii View din Bucuresti. Dezvoltarea proiectului Record Park va fi realizata printr-o investitie de 42 de milioane de euro, fiar inalizarea integrala a sa este programata pentru al doilea trimestru din 2020. Griffes, compania de consultanta imobiliara lansata de catre Andreea Paun, va fi responsabila de strategia comerciala si de inchiriere a proiectului in timp ce Imoteca va fi responsabila de vanzarea locuintelor.

"Dezvoltatorul si-a asumat de asemenea misiunea de a crea mai mult de 7.000 de metri patrati de spatii verzi, rezultand astfel o zona de promenada si doua poduri de-a lungul Canalului Morii, cu mobilier urban si elemente de peisagistica, precum si o piateta in zona centrala a proiectului, care vor atrage atat vizitatorii cat si rezidentii", se arata in comunicatul dezvoltatorului. In plus, Speedwell si-a propus crearea unei comunitati integral pietonale, tinand cont ca accesul masinilor va directionat strict catre zonele subterane ale proiectelui, unde se vor afla peste 400 de locuri de parcare.

Retail jobs

Proiectul este dezvoltat pe un teren cu o suprafata de 17.300 de metri patrati, situat la doar 15 minute de mers pe jos de centrul vechi al orasului, si va avea o suprafata construita supraterana de 36.000 de metri patrati, precum si zone verzi ample care vor reprezenta aproximativ jumatate din suprafata totala a terenului.

Record Park este ampasat in cartierul Marasti, la doar 15 minute de mers pe jos de centrul vechi al orasului. Proiectul va include zone pietonale ample si o promenada de-a lungul Canalului Morii care va putea fi traversat pe mai multe poduri pietonale care vor lega Record Park de The Office.

Record Park, un proiect imobiliar "unicorn"

Componenta de spatii de birouri din cadrul Record Park (12.000 de metri patrati inchiriabili) va fi reprezentata de o cladire de birouri clasa A cu sapte etaje si o suprafata inchiriabila de aproximativ 1.700 de metri patrati pe etaj. Aceasta va fi construita dupa normele de dezvoltare durabila si va fi certificata BREEAM. Cladirea de spatii de birouri va avea o fatada retrasa care va asigura un transfer termic minim, o inaltime de trei metri pe toata suprafata etajului precum si o podea inaltata pentru boxe si cabluri.

Citeste si:
Un nou proiect imobiliar în nordul Capitalei - va include 360 de...
Un nou proiect imobiliar în...

"Record Park este un proiect unicorn in Romania si va marca intrarea intr-o era in care dezvoltatorul creioneaza si dezvolta un proiect gandindu-l din perspectiva utilizatorului final. De aceea am inceput procesul de inchiriere selectand [...] facilitati pentru viitorii chiriasi si locuitori ai proiectului, precum World Class care va opera o unitate sportiva fanion in cadrul Record Park, sau zonele comerciale si gradinita cu o zona kiss & ride", a declarat Andreea Paun, managing partner Griffes, care este responsabila de strategia comerciala a Record Park, de la inchirierea spatiilor de birouri pana la activitatile de marketing, intr-o abordare integrata.

C6, fostele Grajduri Imperiale ale Imperiului Austro - Ungar, si ulterior parte a unei fabrici de textile, vor fi restaurate intr-un "prototip" de spatii de birouri, combinand conceptul de co-working, o componenta de tehnologie si inovatie cu un centru de arta si spatii de restaurante si relaxare.

Citeste si:
Piața de birouri: de la ezitare în pandemie, la o călătorie în...
ReConstruct | Piața de...

Componenta rezidentiala a Record Park va fi formata din doua cladiri, fiecare cu sapte etaje, care vor insuma 236 de studiouri si apartamente cu doua, trei si patru camere, cu suprafete pornind de la 45 de metri patrati si preturi de la 76.000 de euro. Record Park va include si un centru dedicat copiilor, cu o gradinita si o curte proprie. In acelasi timp, cladirile rezidentiale si de birouri vor gazdui peste o mie de metri patrati de spatii comerciale la parter, care vor include magazine si diferite spatii de servicii.

Consultantul imobiliar Imoteca va reprezenta agentia rezidentiala a proiectului. Record Park va include si o ampla componenta de spatii dedicate sportului, reprezentata de un centru World Class cu o suprafata de 1.200 de metri patrati, care va fi inaugurat in vara anului 2019. Record Park va fi degrevat de traficul auto la suprafata, aproape jumatate din suprafata terenului fiind reprezentata de spatii verzi, alei pietonale si o piateta.

Citeste si:
Vom asista la "sfârșitul biroului" după 6 luni de "trăit pe video"?
Va duce work from home la...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri