Compania de dezvoltare imobiliara Speedwell, condusa de Jan Demeyere si Didier Balcaen, activi pe piata imobiliara romaneasca de peste 15 ani, a semnat contracte pentru 120 dintre cele 158 de apartamente ale primei faze a proiectului mixt Record Park din Cluj-Napoca. Proiectul mixt Record Park e dezvoltat pe un teren de 17.000 mp, va avea 36.000 mp suprafata construita si va include 236 de apartamente, 12.000 mp de birouri, 1.000 mp de spatii comerciale si 7.000 mp de spatii verzi.

Amplasat pe strada Onisifor Ghibu, la distanta aproximativ egala intre centrul orasului, zona industriala, aeroport si zona rezidentiala Floresti, investitia in Record Park (foto) se va ridica la circa 40 de milioane de euro. Proiectul include fosta baza de agrement Record si fosta platforma industriala Argos, a carei cladire va fi pastrata, modernizata si inglobata in proiect.

Cladirea veche, cu valoare de patrimoniu industrial, pastrata si integrata in noua structura urbana, poate fi utilizata, conform PUZ, drept centru de cercetare, inovare, tehnologic, de industrii creative, alimentatie publica. Proiectul include garsoniere si apartmente cu doua, trei si patru camere. La finisaje sunt folosite accente din materiale naturale, precum lemnul si piatra, iar unele zone pastreaza caramida aparenta din vechea constructie.

Record Park, primul proiect din afara Bucurestiului al Speedwell

Experienta managementului companiei a determinat o strategie care se concentreaza pe locatii care permit ca toate functiile principale sa coexiste, creand astfel o combinatie de functii de retail, de birou si rezidential, bine conectata la toate mijloacele de transport si completata suplimentar cu functii auxiliare, cum ar fi gradinita si facilitatile sportive.

Cu toate ca, odata cu imbunatatirea situatiei economice din ultimii trei3 ani, costul terenurilor este din nou in crestere, Speedwell continua sa caute locatii adecvate la un nivel accesibil, concentrandu-se asupra analizarii loturilor de teren de dimensiuni mari, sau pe gasirea elementelor care aduc intr-adevar valoare adaugata unei dezvoltari.

Citeste si:
C&W: Tendinta proiectelor mixte s-a propagat si in orasele regionale
Mihaela Mihai, Cushman &...

Desi piata bucuresteana ramane unul dintre punctele principale de interes al companiei, Speedwell s-a extins si in Cluj cu proiectul Record Park si continua sa analizeze alte orase secundare si terte, precum Ramnicu Valcea, Ploiesti, Trei Brazi si Galati.

Speedwell da startul lucrarilor la Triama Residence

In Bucuresti, Speedwell a finalizat recent constructia turnului de birouri Unirii View si a inceput constructia proiectului rezidential Triama Residence, alcatuit din 202 apartamente, situate in apropierea metroului si a liniilor RATB din Sectorul 2, precum si a tuturor facilitatilor urbane:supermarket, centru comercial, parcuri, institutii de invatamant, spitale.

Partener exclusiv pentru segmentul rezidential este Imoteca, the residential experts, iar pentru segmentul de birouri - Griffes. In plus, Speedwell a achizitionat un total de 70.000 mp in zona Baneasa si intentioneaza sa demareze o noua dezvoltare rezidentiala si complex de birouri clasa A de 25.000 mp, cu caracteristici unice pentru piata din Bucuresti, ambele planificate sa inceapa constructia in a doua jumatate a anului 2019.

Citeste si:
Forty Management a incasat 17 mil. euro din vanzarea de locuinte
Forty Management a incasat 17...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »




Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cat te-ar costa un upgrade de locuinta de la periferie spre centru