Pe segmentul inchirierilor de spatii de birouri, in 2019 vom asista la o aglomerare a proiectelor livrate. De asemenea, activitatea de anul trecut demonstreaza ca piata de birouri din principalele orase regionale (Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Brasov) devine din ce in ce mai atractiva, atat pentru dezvoltatori, cat si pentru chiriasi, apreciaza Oana Badarau, head of Real Estate in cadrul casei de avocatura PeliFilip.

Piata spatiilor de birouri din Bucuresti se consolideaza si se extinde constant, intr-un ritm care reflecta performantele industriilor de varf ale Romaniei. In 2018 s-a inregistrat un apetit crescut din partea investitorilor, care au inceput sa prospecteze mai activ piata cladirilor inchiriate, cu un mix bun de chiriasi si care sunt bine pozitionate, cu acces la mijloacele de transport in comun, potrivit casei de avocatura PeliFilip.

Valoarea totala a tranzactiilor imobiliare inregistrate in Bucuresti in sectorul birourilor s-a situat anul trecut in jurul valorii de 610 milioane euro, echipa PeliFilip asistand clienti in tranzactii cu o valoare de 483 milioane euro (aproximativ 80%). In acelasi an si pe acelasi segment s-au semnat contracte de inchiriere in Capitala pentru 240.000 mp de spatii moderne, PeliFilip asistand clienti la inchirierea a 110.000 mp (aproximativ 46%).

Retail jobs

"Segmentul birourilor si-a continuat ascensiunea, fiind vedeta pietei imobiliare romanesti in 2018. A fost un an bun si pentru echipa noastra, PeliFilip a asistat clienti in primele patru tranzactii incheiate pe segmentul de birouri (dupa valoare). Anticipam o crestere moderata, dar constanta a pietei in perioada urmatoare. Volumul pe piata tranzactionala va depasi nivelul anului 2018, intrucat deja sunt mai multe proiecte de vanzare, pentru care un numar de investitori au manifestat interes", spune Oana Badarau (foto).

In opinia sa, suprafetele mari vor continua sa fie inchiriate cu 1-2 ani inainte de livrare, astfel incat produsul final sa fie construit dupa dorintele chiriasului si costurile sa fie optimizate.

Departamentul de real estate al PeliFilip, coordonat de Oana Badarau, reuneste 14 avocati, dintre care 3 parteneri si 5 avocati seniori.

Citeste si:
Cum semnăm documente când lucrăm de acasă
Cum semnăm documente când...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri