Pe segmentul inchirierilor de spatii de birouri, in 2019 vom asista la o aglomerare a proiectelor livrate. De asemenea, activitatea de anul trecut demonstreaza ca piata de birouri din principalele orase regionale (Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Brasov) devine din ce in ce mai atractiva, atat pentru dezvoltatori, cat si pentru chiriasi, apreciaza Oana Badarau, head of Real Estate in cadrul casei de avocatura PeliFilip.

Piata spatiilor de birouri din Bucuresti se consolideaza si se extinde constant, intr-un ritm care reflecta performantele industriilor de varf ale Romaniei. In 2018 s-a inregistrat un apetit crescut din partea investitorilor, care au inceput sa prospecteze mai activ piata cladirilor inchiriate, cu un mix bun de chiriasi si care sunt bine pozitionate, cu acces la mijloacele de transport in comun, potrivit casei de avocatura PeliFilip.

Valoarea totala a tranzactiilor imobiliare inregistrate in Bucuresti in sectorul birourilor s-a situat anul trecut in jurul valorii de 610 milioane euro, echipa PeliFilip asistand clienti in tranzactii cu o valoare de 483 milioane euro (aproximativ 80%). In acelasi an si pe acelasi segment s-au semnat contracte de inchiriere in Capitala pentru 240.000 mp de spatii moderne, PeliFilip asistand clienti la inchirierea a 110.000 mp (aproximativ 46%).

"Segmentul birourilor si-a continuat ascensiunea, fiind vedeta pietei imobiliare romanesti in 2018. A fost un an bun si pentru echipa noastra, PeliFilip a asistat clienti in primele patru tranzactii incheiate pe segmentul de birouri (dupa valoare). Anticipam o crestere moderata, dar constanta a pietei in perioada urmatoare. Volumul pe piata tranzactionala va depasi nivelul anului 2018, intrucat deja sunt mai multe proiecte de vanzare, pentru care un numar de investitori au manifestat interes", spune Oana Badarau (foto).

In opinia sa, suprafetele mari vor continua sa fie inchiriate cu 1-2 ani inainte de livrare, astfel incat produsul final sa fie construit dupa dorintele chiriasului si costurile sa fie optimizate.

Departamentul de real estate al PeliFilip, coordonat de Oana Badarau, reuneste 14 avocati, dintre care 3 parteneri si 5 avocati seniori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri