Re/Max, una dintre cele mai importante francize din piata imobiliara locala, estimeaza pentru acest an o crestere a business-ului de aproximativ 10 ori comparativ cu 2014, an in care subsidiara autohtona a master francizei a fost preluata de actualul management. Pentru 2019, Re/Max estimeaza, asadar, afaceri de 4,2 milioane de euro, in contextul in care, in urma cu 5 ani, inregistra 430.000 euro.

La finele lui 2014, compania cuprindea o retea de trei birouri si circa 30 de agenti si inregistra 400 de tranzactii - cumulate pe toate francizele. Spre comparatie, pana la finele anului curent reprezentantii Re/Max estimeaza un numar de circa 55 de birouri francizate, 500 de membri si aproximativ 3.700 de tranzactii incheiate.

Potrivit reprezentantilor companiei, planurile pe termen mediu vizeaza atingerea unui numar de 110 francize pana in 2023, cu circa 1000 de agenti afiliati. Potrivit datelor Re/Max Romania, 42% dintre francizatii companiei au varste cuprinse intre 20 si 30 de ani, urmati de categoria de varsta 30 - 40 de ani, in proportie de 33%. Pe de alta parte, doar 25% dintre antreprenorii care au deschis un birou Re/Max au intre 45 - 55 de ani.

De asemenea, doar 20% dintre cei care si-au deschis un birou Re/Max au experienta anterioara in domeniul imobiliarelor. In topul oraselor cu cei mai multi francizati se numara Bucuresti, Cluj, Timisoara si Sibiu, acolo unde au fost inregistrate cele mai rapide cresteri raportat la numarul de agenti si tranzactii.

Peste 80% dintre tranzactiile intermediate sunt pe rezidential

Potrivit reprezentantilor Re/Max Romania, segmentul rezidential a cunoscut in ultimii ani cea mai mare crestere raportat la tipul de proprietati tranzactionate. Daca in urma cu cinci ani, circa 59% dintre intermedieri erau locuinte, la nivelul lui 2018 segmentul rezidential a ajuns la aproximativ 81% din totalul tranzactiilor realizate de agentii Re/Max. Restul de 19% cuprinde: 7% terenuri, 5% office, 4% comercial si 3% industrial.

Cea mai mare proprietate tranzactionata in ultimii ani este un spatiu industrial din Sibiu, care a fost vandut cu 2.530.000 euro. In topul celor mai mari intermedieri se numara, de asemenea, doua terenuri din Cluj-Napoca, unul de 2.500.000 milioane de euro si altul de 1.960.000 euro, un spatiu industrial din Cluj (1,6 milioane de euro) si un apartament in Bucuresti (1,5 milioane de euro).

Sursa foto: Ken Wolter / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri