Dezvoltatorul imobiliar Forty Management & Investments, condus de antreprenorul Lucian Azoitei, a cumparat la inceputul anului un teren de 2.200 mp pe strada Viitorului 134-136, intr-o tranzactie evaluata la circa 2,1 milioane de euro. Aici, antreprenorul are in plan se dezvolte un proiect cu 33 de apartamente si 1.000 mp de spatii de birouri.

Forty Management dezvolta sub conceptul propriu, denumit "affordable luxury" si brandul Central District. In prezent, lucreaza la proiectul Central District 4 Elemente, o dezvoltare cu 192 de apartamente si 1.500 mp de zona comerciala, cu o valoare de 22 millioane de euro. Compania a finalizat 90 de apartamente si are in constructie alte 244 de apartamente, inclusiv Central District Polona 25 si Central District Cuza 99.

"Terenul cumparat de Forty este unul dintre cele mai mari din interiorul inelului central al Bucurestiului, intr-un areal aflat in plina dezvoltare. In zona, se mai dezvolta proiectul C-entral Apartaments, al dezvoltatorului 1 Development, mai multe proiecte de mici dimensiuni si a fost anuntata achizitia unui teren de catre omul de afaceri Dan Sucu, in zona Parcul Circului. In urma procesului de autorizare se asteapta sa rezulte circa 33 de apartamente si 1.000 mp de birouri, a caror valoare de piata, la finalizarea constructiei este estimata la circa 9,5 milioane de euro", potrivit informatiilor transmise de reprezentantii dezvoltatorului.

Central District Viitorului 134 va fi un proiect in stil "boutique", cu 33 apartamente, impartite in doua imobile. "In aceasta faza, de vanzari off plan, am vandut 35% dintre apartamente si am inchiriat integral zona de spatii de birouri. Intr-un scenariu optimist, la sfarsitul acestui an vom incepe sa construim", a declarat, Lucian Azoitei, CEO al Forty Management.

Primavara aceasta, Forty Management a inceput constructia Central District 4 Elemente, primul proiect rezidential cu pista de alergare pe bloc, din Romania. Azoitei spune ca in primele cinci luni de vanzari din acest proiect a precontractat 75% dintre apartamente si a inchiriat 50% din zona comerciala. Planul managerului este sa incheie anul cu achizitia a inca doua terenuri in zona de nord a orasului.

"Intentionam sa dezvoltam pe unul dintre aceste terenuri cel mai exclusivist proiect din Romania, iar pe celalalt un proiect la care lucram de peste 5 ani, o dezvoltare de mari dimensiuni, cu peste 1.200 de apartamente si o cladire de birouri de 25.000 mp, in care sa implementam un concept unic in Europa", mai spune Lucian Azoitei.

Pe parcursul lunii iulie 2019, pretentiile vanzatorilor de apartamente noi si vechi s-au majorat atat pe plan national, cat si in cateva centre regionale importante, in frunte cu Bucurestiul. Suma medie solicitata la nivel de tara pentru un apartament s-a majorat cu 2,7% luna trecuta, de la 1.216 euro pe metru patrat util in iunie, la 1.249 de euro pe metru patrat, potrivit indicelui Imobiliare.ro.

Valoarea actuala este cu 3,1% mai mare decat cea consemnata in perioada similara a anului trecut, respectiv 1.212 euro pe metrul patrat util. Apartamentele din Bucuresti s-au scumpit cu 2,6% in iulie 2019, de la 1.284 la 1.318 euro pe metrul patrat util.

Pretul a ajuns exact la nivelul valabil in urma cu 12 luni. In paralel, oferta este tot mai mare. Anul trecut au fost livrate 11.272 de locuinte in regiunea Bucuresti - Ilfov, potrivit datelor Institutului National de Statistica, in crestere cu 18% comparativ cu 2017.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri