Equilibrium este cel mai nou proiect de spatii de birouri pe care suedezii de la Skanska il dezvolta in zona hub-ului de profil din Floreasca - Barbu Vacarescu, in Capitala. Prima cladire (foto 1), inchiriata in proportie de 70%, este aproape de finalizare si va avea o suprafata inchiriabila de 20.770 metri patrati, urmand ca lucrarile de constructie pentru cea de-a doua cladire sa ia startul anul urmator.

Lucrarile de constructie pentru prima cladire de spatii de birouri, din cadrul proiectului Equilibrium, au inceput in iulie 2017, iar livrarea ar urma sa aiba loc odata cu 1 noiembrie 2019. A doua cladire va avea o suprafata inchiriabila de 19.522 metri patrati, cu un termen de finalizare in ultimul trimestru din 2021.Equilibrium

Cu un numar de 12 etaje supraterane si 240 de locuri de parcare subterane si supraterane aferente primei faze, Equilibrium va deveni noua "poarta" a hub-ului de spatii de birouri Floreasca - Barbu Vacarescu din Capitala si isi propune sa aduca un nou concept pe piata de profil. Skanska vrea sa le creeze celor care isi vor desfasura activitatea acolo premisele realizarii unui echilibru intre viata profesionala si cea personala, integrand o serie de facilitati care ofera flexibilitate si aduc valoare adaugata timpului petrecut in complex.

EquilibriumEquilibrium va intega un mix de spatii verzi si de relaxare, cu acoperire wireless si mobilier urban dotat cu prize electrice. De asemenea, complexul Equilibrium va fi certificat LEED Gold si integreaza solutii sustenabile, precum calcularea amprentei de carbon, un ecran pe care se va afisa nivelul consumului de energie la fiecarui chirias, incarcatoare rapide pentru masini electrice, precum si o aplicatie dedicata fiecarei cladiri din proiectul de spatii de birouri.

Equilibrium

Per ansamblu, intregul proiect se bazeaza pe redefinirea notiunii de "spatiu de lucru" traditional intr-un concept mai flexibil si mai dinamic si care sa contribuie si la estetica si functionalitatea contextului urban la care ia parte. In acest context, chiriasul cu cea mai mare suprafata de spatii de birouri inchiriata (3.370 mp), in prima cladire, este chiar un operator de spatii flexibile si coworking, Impact Hub.

EquilibriumFara indoiala design-ul, arhitectura si spatiile din Equilibrium vor aduce plus valoare geografiei intregii zone. "Ne aflam pe ultima suta de metri, in conditiile in care mai sunt trei saptamani pana cand primii chiriasi se vor muta in cladire. Cea mai mare suprafata inchiriata a fost de catre un operator de coworking. Acesta ocupa o parte din parter cu un bistro si continua la etajele 1 si 2, cu o scara interioara", explica reprezentantii Skanska.EquilibrumAntreprenorul general a fost compania Skanska Construction, iar costul total al investitiei pentru prima cladire s-a ridicat la 37 de milioane de euro. In perioada de varf numarul oamenilor care au lucrat la acest proiect s-a ridicat si la 450. Acum sunt undeva la 330, potrivit reprezentantilor Skanska.

Equilibrium

Conditiile de lucru pe santierele Skanska sunt puse la punct astfel incat, in perioada constructiei, nu au existat fatalitati sau accidente care sa necesite spitalizare. Pe de alta parte, insa, dezvoltatorul s-a confruntat cu toate problemele actuale ale pietei constuctiilor, de la provocari legate cu gasirea fortei de munca si pana la majorarea costurilor de constructie cu forta de munca si materialele de constructie, in ultimii doi ani, cu pana la 15%.

Equilibrium

Reprezentantii Skanska au adaugat, de asemenea, ca au lucrat eficient si cu autoritatile si si-au adaptat proiectul, inclusiv partea de acces, in functie de necesitatile fluidizarii traficului in zona. De exemplu, pe strada Fabrica de Glucoza sunt, in prezent, lucrari de extindere pentru a face loc traficului dinspre noua autostrada, iar lucrari au avut loc si pe strada Gara Herastrau.

Skanska Romania este un dezvoltator si constructor de cladiri ecologice de spatii de birouri destinate crearii unor medii favorabile cresterii economice si stimularii afacerilor. Compania si-a inceput activitatea in Romania in anul 2011 si face parte din grupul suedez Skanska. Printre proiectele Skanska in Romania se numara, de asemenea, Green Court si Campus 6.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri