Globalworth, cel mai mare proprietar de spatii de birouri din Romania, dupa dimensiunea portofoliului, a inaugurat in cadrul cladirii Globalworth Tower din Bucuresti cel mai inteligent lobby din regiune, care include o serie de inovatii si premiere tehnologice.

Globalworth Tower dispune de cea mai mare podea cinetica din lume intr-o cladire de spatii de birouri, cel mai lung perete de ecrane din CEE, cel mai mare perete verde natural intr-o cladire de spatii de birouri din sudul si estul Europei, un spatiu de relaxare cu gradene incalzite din marmura, proiectoare Schindler - un proiect pilot in CEE, precum si Pepper, primul angajat robot al companiei Globalworth.

Globalworth Tower"Un loc de munca in care putem genera energie prin miscare, in care vizitatorii se pot relaxa si lucra intr-un lobby confortabil, inconjurati de elemente din natura si asistati de roboti, toate acestea sunt realitatea din cea mai mare comunitate de business din Romania, comunitatea Globalworth", a declarat Dimitris Raptis, deputy CEO si CIO la Globalworth.

Globalworth TowerGlobalworth Tower dispune de un trafic zilnic de aproximativ 30.000 de persoane, care traverseaza receptia cladirii, construita ca un mic ecosistem circular. Podeaua cinetica, realizata de compania de tehnologie Pavegen, transforma greutatea pasilor in energie electrica, utilizata ulterior pentru alimentarea altor mecanisme din lobby. Cele doua suprafete de podea instalate in Globalworth Tower au o arie cumulata de 40 metri patrati, cea mai mare dintr-o cladire de birouri din lume.

Globalworth TowerFiecare pas facut pe suprafata podelei Pavegen genereaza 3 jouli de electricitate si 5 Watt/ persoana, ceea ce echivaleaza cu aprinderea a 3 becuri LED timp de o secunda sau 6 secunde de conversatie pe un iPhone 8.

Globalworth TowerDe asemenea, in Globalworth Tower dezvoltatorul a realizat si cel mai mare perete verde natural intr-o cladire de birouri din Europa de Sud si de Est, cu 12 tipuri diferite de plante, beneficiaza de un proces de intretinere conectat cu senzori si complet automatizat. Sistemul de 158 mp utilizeaza apa recirculata imbunatatita nutritional, care este tratata cu ajutorul osmozei.

Globalworth TowerFotosinteza este ajutata de proiectoare reglate la un nivel precis de luminozitate, dispuse de-a lungul gradinii verticale. Sub peretele verde se afla si cel mai lung perete interior de ecrane din sud-estul Europei, cu o suprafata de 50 metri. In acelasi timp, Pepper, noul angajat Globalworth, ii intampina pe oaspeti in receptie si le ofera informatii utile. Receptia este decorata si cu nori LED suspendati, care pot fi programati sa genereze efecte vizuale personalizate.

Globalworth TowerIncadrata in Clasa A, cu 26 de etaje, o inaltime de 120 m si o suprafata inchiriabila de 54.000 mp, cu multipli chiriasi si accesibilitate excelenta, Globalworth Tower este certificata LEED Platinum. Printre chiriasi se numara Vodafone Romania, Huawei, Nesspresso, Prime Kapital, Inditex, Global Vision, NNDKP, Mega Image/Delhaize Group si Globalworth.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri