Pe 22 si 23 noiembrie 2019, a avut loc la Bucuresti prima competitie de inovatie dedicata segmentului de office, eveniment care a reunit peste 100 de specialisti din industria tech si real estate. Competitia «On the fast track to futureproof» a fost organizata si dezvoltata de Skanska, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de cladiri de spatii de birouri la nivel global, impreuna cu Proptech Romania, prima platforma romaneasca de inovatie dedicata pietei imobiliare.

Astfel, un numar de 18 echipe locale si internationale finaliste au avut posibilitatea de a concura in cele 6 categorii ale competitiei, care s-au axat pe teme specifice industriei de office. Provocarile adresate de echipele Skanska si Proptech Romania celor inscrisi in competitie au fost acelea de a identifica si gandi solutii si platforme digitale care sa aduca valoare adaugata cladirilor de spatii de birouri, precum trasabilitatea prin digitalizare in toate etapele esentiale din viata unei cladiri, de la proiectare, pana la constructie si operare, automatizarea taskurilor repetitive, folosind inteligenta artificiala, gasirea unor solutii inteligente de identificare a trasaturilor comportamentale ale rezidentilor cladirilor de birouri, educatie si implicare activa in viata comunitatii si eficientizarea procesului de inchiriere.

Retail jobs

Indatawetrust a fost desemnata castigatoarea competitiei si a creat o platforma menita sa creasca gradul de satisfactie al celor care lucreaza in cladirile de spatii de birouri si de a le asigura o experienta lipsita de efort in timpul unei zile de lucru.

A doua pozitie a fost ocupata de echipa Quantum, formata din 4 liceeni in varsta de 16 ani de la Liceul International de Informatica Bucuresti. Acestia au dezvoltat o solutie pentru automatizarea fluxului de documente din Skanska. Pe locul 3 s-a clasat echipa Bright Spaces, care a dezvoltat o solutie personalizata de tehnologizare a procesului de ofertare a spatiilor de birouri.

"Skanska Proptech Hackathon s-a incheiat dupa 48 de ore de schimb de idei, discutii lungi convertite in solutii software complexe. Solutiile propuse sunt functionale, sunt disruptive, sunt creative, motive pentru care au fost si foarte greu de jurizat. Hackathonul s-a incheiat, insa partea frumoasa a dezvoltarii propunerilor abia acum incepe", a declarat Aurelia Luca (foto), managing director Skanska in Romania.

Citeste si:
Noi speakeri la conferinta reConstruct 2019
reConstruct 2019: Cine sunt...

Pe langa cei trei mari castigatori ai competitiei, s-au remarcat si companiile Fortech din Cluj-Napoca, castigatoare a categoriei community engagment cu solutia Andocate, PaperBit din Timisoara, castigatoarea categoriei RPA/AI, VegaComp din Bucuresti, liderul categoriei digital twin, dar si Carbon Heroes, o echipa din Finlanda care a raspuns provocarii de a realiza o platforma educationala pentru calcularea amprentei de carbon.

Echipa Carbon Heroes a primit si o mentiune speciala din partea juriului ca fiind cel mai promitator viitor partener Skanska.

Skanska este una dintre cele mai importante companii de dezvoltare imobiliara si constructii care activeaza la nivel european, iar PropTech Romania, lansata oficial in luna martie 2019, este o platforma dedicata antreprenorilor, investitorilor si dezvoltatorilor pasionati sa gaseasca solutii tech pentru industria imobiliara.

Citeste si:
Maria Tudorică, Genesis Property: În viitor se va închiria la metru...
reConstruct | Maria Tudorică,...

­

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri