Investitorul si dezvoltatorul ceh RC Europe a cumparat un teren de 8.000 metri patrati in Soseaua Orhideelor din Capitala, de la Broadhurst Investments, fond de investitii gestionat de New Century Holdings, intr-o tranzactie estimata la 5 milioane de euro, potrivit unor surse din piata. RC Europe ar avea in plan sa dezvolte o cladire birouri pe acest teren, pe care a functionat fostul centru Depanero.

Activitatea cehilor de la RC Europe consta pana acum in dezvoltare, management si consultanta destinate cladirilor comerciale, de spatii de birouri si rezidentiale, avand operatiuni in Cehia, Romania, Serbia si Croatia. In Romania, RC Europe a dezvoltat cu succes 30 de proiecte, incluzand spatii comerciale si cinci cladiri de birouri in orase precum Craiova, Pitesti, Drobeta, Slatina, Dorohoi, Mangalia etc.

Proiectul de birouri planificat, denumit ARC, isi propune sa fie un nou reper urban in peisajul pietei de birouri din Bucuresti. Cladirea de birouri in forma de L, situata la jumatatea distantei dintre statiile de metrou Basarab si Grozavesti, va asigura 29.500 mp suprafata totala inchiriabila, distribuita pe 11 niveluri, cu un etaj curent de 2.700 de metri patrati si doua niveluri de parcare subterana.

Locatia, in cel mai nou pol de birouri din Bucuresti - Orhideea, precum si una dintre cele mai cautate zone rezidentiale, beneficiaza de acces facil la toate mijloacele de transport public, inclusiv metrou si o mare varietate de facilitati disponibile la fata locului, precum Carrefour Orhideea, BricoDepot si AFI Cotroceni.

In 2018, Broadhurst Investments a mai vandut un teren de 43.000 mp in Capitala catre AFI Europe, care face parte din fost platforma industriala UMEB, pe care a fost construit si mallul AFI Cotroceni, dar si cele cinci cladiri de birouri AFI Park.

Citeste si:
Cate locuinte si birouri pot sa apara pe terenurile vandute in 2019
Cushman & Wakefield: Marii...

Sursa foto: FlorinRO / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Kaufland cumpara in Constanta un teren pentru 3,2 mil. euro
Setari Cookie-uri