Sonae Sierra si Caelum Development au decis sa renunte la construirea unuia din cele doua blocuri turn programate in cadrul proiectului ParkLake Tower, pe restul terenului urmand a fi amenajate terenuri de tenis si alte locuri de agrement.
"In urma discutiilor cu autoritatile locale am decis sa renuntam la construirea a doua turnuri. Chiar daca initial aveam in plan sa construim aici birouri, hotel si locuinte, ne vom axa doar pe constructia de locuinte intr-un bloc turn cu 20 de etaje. Vor fi 300-330 de apartamente, iar investitia in acestea se va ridica la 30-40 de milioane de euro. In locul celui de-al doilea bloc turn vom creea spatii verzi si terenuri de sport, plus alte zone de agrement", a declarat Ingo Nissen, managing director al Sonae Sierra Romania.

Potrivit directorului de operatiuni al grupului Caelum Development, Wojciech Ananiew, decizia companiilor de a renunta la construirea celui de-al doilea turn nu va reduce costurile investitiei.

"Cred ca aceasta decizie este una importanta, dar nu cred ca vom economisi bani. Va fi mai bine pentru cei care locuiesc acolo sa beneficieze de mai mult spatiu verde si de terenuri de sport. In plus, vom face si alte studii de piata pentru a vedea care sunt cerintele celor care ar fi interesati de achizitia locuintelor din acest bloc turn care urmeaza a fi ridicat in apropiere de centrul comercial ParkLake Plaza", a declarat Ananiew.

Sonae Sierra si Caelum Development au incheiat recent un parteneriat in vederea dezvoltarii unui centru comercial, Parklake Plaza, in Bucuresti si a unui ansamblu rezidential ParkLake Tower, investitia programata fiind de peste 600 milioane euro, potrivit reprezentantilor celor doua companii. Complexul ParkLake Plaza va fi construit in sectorul trei al Capitalei, alaturi de ansamblul rezidential ParkLake Tower, iar ambele obiective se vor intinde pe o suprafata totala de 8,2 hectare.

Proiectul va avea o suprafata construita de aproximativ 300.000 mp, cu peste 110.000 mp inchiriabili. Potrivit investitorilor, peste 400 de firme nationale si internationale vor fi prezente in noul centru comercial, alaturi de un hypermaket Cora care se va intinde pe o suprafata de 12.500 mp si de cinematograful Cinema City care va pune la dispozitie 14 sali.

Compania Sonae Sierra este specialist international in centre comerciale si detine 47 de centre comerciale in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala de inchiriat de 1,9 milioane de metri patrati. Sonae Sierra are 14 proiecte in dezvoltare si 15 proiecte noi in diferite faze de finalizare in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala de inchiriat de un milion de metri patrati. In 2007, centrele sale au avut peste 435 de milioane de vizite.

Caelum Development, cu sediul in Varsovia, a fost fondata in 2002 de Capital Partners Holding, un investitor privat din Irlanda cu o experienta de peste 10 ani pe piata imobiliara. In anii trecuti, Caelum Development a investit in principal in Polonia, in outlet-uri de retail multi-functionale, hoteluri si birouri, ceea ce a adus companiei o crestere anuala de peste 200%. Datorita cresterii dinamice si activitatilor variate, compania a decis sa isi schimbe strategia concentrandu-se sa devina un dezvoltator independent. In prezent portofoliul Caelum Development cuprinde 46 de proprietati (in folosire sau in constructie) in Polonia, Romania, Ungaria si Germania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri