Deși noul coronavirus (COVID-19) trebuie luat în serios, șansele ca o persoană obișnuită să devină infectată sunt reduse. Totuși, dacă vă este teamă că strănuturile din ultimele zile ar putea să însemne ceva mai mult decât o simplă răceală, infograficul de mai jos ar trebui să vă ajute sa clarificați mai bine situația.

Informatiile de mai sus sunt bazate pe explicatiile oferite CNN de doctorul Greg Poland, profesor de medicina si boli infectioase si directorul grupului de cercetare american Mayo Clinic.

Alergiile sezoniere afectează în special ochii și nasul. De asemenea, cu excepția iritațiilor, majoritatea simptomelor sunt localizate în cap,

Coronavirus și gripa tind să aibă simptome sistematice, adică afectează întregul corp. Pentru a face diferența între o alergie și gripă sau coronavirus, trebuie să fiți atenți în special la apariția febrei – inexistentă în cazul alergiilor.

In cazul unei răceli normale, după câteva zile de odihnă și tratament vă veți simți mai bine. Persistența febrei, a tusei și mai ales a problemelor respiratorii poate indica ceva mai grav, situație în care este recomandabil să apelați la un medic.

Citeste si:
Situație critică în ATI: Record de pacienți internați și ZERO...
Situație critică în ATI:...
Sursa foto: Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri