Vremea frumoasă a scos românii din case, deși autoritățile au recomandat, în nenumărate rânduri, să respecte izolarea la domiciliu, cu scopul de a limita răspândirea epidemiei cu COVID. Pe pagina de Facebook, Poliția Română a publicat mai multe fotografii cu oameni care se plimbau în parc, cu următorul mesaj: "Când #staiacasă rămâne doar la nivelul de hashtag. Păcat!".

Și Raed Arafat la reacționat și a transmis sâmbătă un mesaj prin care îndeamnă la evitarea "la maxim" a activităţilor care nu sunt esenţiale în aceasta perioadă şi recomandă totodată respectarea măsurilor de izolare şi distanţare socială, potrivit Agerpres.

"Mai multe persoane au sunat să spună că sunt prea mulţi care au ieşit la plimbare şi la grătare, fiind vremea frumoasă. În această perioadă rămânerea acasă şi evitarea activităţilor care pot să vă expună şi să expună familiile voastre este extrem de importantă", a scris Raed Arafat pe Facebook.

El atrage atenţia că "virusul nu se vede, nu se simte şi nu are gust ca să poată fi evitat".

"Acesta se evita numai prin măsurile de izolare şi distanţare socială. Evitaţi expunerea persoanelor vârstnice din familiile dumneavoastră la acest risc printr-un comportament responsabil. Vă rog mult, evitaţi la maxim activităţile care nu sunt esenţiale în aceasta perioadă!", a adăugat şeful DSU.

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a scris și ea pe pagina de Facebook despre subiect. Primarul a declarat că o scurtă plimbare în cel mai apropiat parc, la distanţă socială, de siguranţă faţă de ceilalţi trecători, este de acceptat şi de înţeles, dar nu grupurile, grătarele, aglomerările de la locurile de joacă sau de lângă mobilierul urban din parcuri, "la o tablă, la un şah", scrie Agerpres.

Citeste si:
Este permisă deplasarea la mare de 1 Mai? Răspunsul Poliției Române
Este permisă deplasarea la...

"Oprim activităţi economice, cu riscuri imense pentru întreaga ţară, dar stăm unii lângă alţii în parc? Respirând de aproape acelaşi aer, posibil contaminat, de către una sau mai multe persoane? (...) Dacă închideau autorităţile centrale sau locale parcurile, pentru protectia populaţiei, sigur ar fi fost reacţii publice negative. Dar, văzând ce se întâmplă, sunteţi de acord să luăm măsuri mai ferme, constatând că sunt mulţi cei care încalcă izolarea? Una ar fi închiderea temporară a parcurilor pentru a evita astfel de situaţii", a postat Firea pe Facebook.

Ea a menţionat că virusul de tip nou rezistă în aer 30 de minute (chiar ore) şi circa 4 zile pe suprafeţe şi că se transmite de la 4,5 metri distanţă de persoana infectată.

"Toată lumea declară că medicii sunt eroi şi că trebuie să-i ajutam. Cum îi sprijinim? Ignorând sfaturile lor? Stând aproape de foarte multă lume despre care nu ştim dacă a avut sau nu vreun contact cu o persoană îmbolnavită de COVID 19?", a adăugat Gabriela Firea.

Sursa foto: Politia Romana Facebook

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Citește și
Arafat: Mall-urile nu se redeschid pe 1 iunie. Este greu de avansat o dată
Setari Cookie-uri