Wargha Enayati, fondatorul proiectului medical Enayati Medical City: Cadrele medicale nu au voie să dezerteze de pe frontul de luptă

La nivel global, 12% dintre persoanele decedate au murit ca urmare a infecției cu coronavirus, fără a avea și alte cauze medicale, atrage atenția dr. Wargha Enayati. De aceea, este important ca lumea să stea în case, să fie protejată, iar medicii să conștientizeze că sunt într-un război din care nu pot dezerta. ”Nu pot accepta ca medicii și asistentele să părăsească frontul de luptă, orice riscuri și-ar asuma”.

Dr. Wargha Enayati, fondatorul rețelei medicale Regina Maria, precum și a Enayati Medical City, cea mai mare investiție medicală din România ultimilor 30 de ani, atrage atenția că, la nivel global, în ceea ce privește numărul celor care mor în timpul acestei crize, doar 12% mor ca urmare a infecției cu coronavirus, restul având alte cauze medicale. De aceea, este important ca lumea să stea în case, să fie protejată și izolată.

[FOTO] Wargha Enayati deschide "orașul medical" Enayati Medical City, după 25 de ani de la fondarea rețelei Regina Maria

”Am vorbit cu un coleg din Germania care a făcut o paralelă: e ca și cum te arunci de la etajul 14, mai trece și un camion peste tine, ajungi la spital cu mâini rupte și hemoragie, acolo ești confirmat cu COVID-19, apoi mori. Numărul cazurilor care într-adevăr au murit ca urmare a infectării cu COVID-19 este foarte mic, de 12% la nivel global. Avem cazuri de deces din cauza Covid-19 și cazuri de deces cu Covid-19. Trebuie să diferențiem foarte clar aceste două categorii. Iar dacă vorbim de cei care sunt cu comorbidități (afecțiuni pre-existente), avem și acolo diferite grade care influențează sau nu decesul”, explică medicul cardiolog.

Medicii: Spălatul pe mâini va fi examenul nației românești pe timp de coronavirus

Citeste si:
Institutul Matei Balș primește un ventilator ATI de la Fundația...
Fundația Inovații Sociale...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Astfel, din cele 30.000 persoane care au murit pe plan global în momentul de față, numai 12% din acestea au murit din cauza coronavirusului, fără alte patologii.

”Asta înseamnă în jur de 4.000 de persoane, care au murit și au paralizat o întreagă civilizație capitalistă. În acestă perioadă mor anual 200.000 de copii de infecții virale gastroenterologice în lume pentru că nu au apă potabilă. Cine se gândește la acești copii? Acesta este un semn al situației în lume, pentru că încă nu am învățat că suntem o rasă umană și suntem legați ca un corp uman și trebuie să funcționăm ca un tot unitar”, completează dr. Wargha Enayati.

Wargha Enayati, despre medicii care au ales să demisioneze: Nu este un act de lăudat

Totodată, președintele Intermedicas are și un mesaj pentru minoritatea de medici care a decis sa plece din sistem ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Nu este un act de lăudat! Este ca și cum un soldat care a fost antrenat o viață întreagă se retrage atunci când începe războiul.

Citeste si:
Reportaj de pe santierul primului "oras medical" dedicat varstnicilor
FOTO Wargha Enayati...

Dr. Wargha Enayati

COVID-19 | Bolnavii cronici scoși din spitale, victime colaterale. Cum îi condamnă statul și care sunt soluțiile? Medic: Deciziile de tratament se iau prin asumarea răspunderii individuale

”Mă refer la minoritatea de medici și asistente din sistemul de stat care arată un comportament egocentric în această perioadă în care dezertează. Acum un an-doi, mai multe cadre medicale care lucrau în privat, când au văzut salarii mai mari au fugit la stat și acum iau pasul acesta de a se distanța de muncă într-o perioadă așa de necesară. Nu ma refer la majoritate”, completează Wargha Enayati.

Citeste si:
Intermedicas: ​Abonamentele medicale corporate, creștere cu 44% în...
​Cererea pentru abonamente...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri