VIDEO Românii dintr-un avion care a aterizat în Creta au fost testați. Turist: „Nu ni s-au dat explicații”

La Aeroportul Heraklion din Creta au fost testată fiecare persoană care a venit din România cu o cursă care a adus turiști din București și Cluj Napoca, scrie Digi24.

Testarea a durat peste 3 ore, potrivit unui pasager citat de Digi24, care a adaugat că din spusele personalului de la hotel, turiști din alte țări nu au trecut prin astfel de proceduri. Aceasta, deși autoritățile din Grecia dădeau ieri asigurări că posibilitatea ca turiștii români să fie testați pentru COVID-19 este „foarte mică”.

„A fost o surpriză pentru toți pasagerii avionului, cred, pentru că toți eram convinși că testarea va fi aleatorie. Am fost înghesuiți într-un spațiu de nu mai mult de 50 de metri pătrați, nu ni s-au oferit explicații și am înțeles după câteva minute că urma să fim testați absolut toți, lucru care s-a și întâmplat”, a spus el.

Vă imaginați prin ce am trecut cu toții, mai ales că erau acolo mulți copii, care și-au pierdut răbdarea destul de repede. Au fost testați inclusiv bebelușii”, a povestit turistul.

Citeste si:
Turiştii care intră în Grecia ar putea fi taxaţi pentru servicii...
Turiștii care intră în Grecia...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

El a spus că nu li s-a oferit nicio informație, iar polițiștii care îi supravegheau au refuzat „destul de brutal” să dea explicații.

Turistul a adăugat că toți pasagerii avionului completaseră online formularul necesar pentru a intra în Grecia și că pe baza acestuia au fost testați.

El a adăugat că pasagerii din toate celelalte avioane care au aterizat în Creta au fost lăsați să plece fără a fi testați, iar explicația dată de angajații aeroportului a fost că erau fie curse interne, fie curse cu escală la Atena.

Citește și: Grecii îi liniștesc pe turiștii români: posibilitatea să fie testați pentru COVID e „foarte mică”

Citeste si:
Românii ar fi dispuşi să treacă prin restricţii, în cazul unui al...
Românii ar fi dispuşi să...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri