Profesorul susține că am putea ajunge să avem 2.000 de cazuri noi pe zi.

Profesorul Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, a spus că România se află în valul doi al pandemiei de coronavirus. El a declarat pentru Digi24 că România nu este o excepție și că pandemia se răspândește tot mai tare și în țările din Uniunea Europeană.

"Toate țările din UE se află pe un trend crescător. Multe dintre statele membre, în perioada verii, au înregistrat puține îmbolnăviri și, practic, acolo discutăm foarte clar de un al doilea val. Noi suntem, practic, în aceeași situație, cu diferența că, spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat în multe țări din UE, noi am avut un număr destul de mare de cazuri permanent și atunci am avut o creștere liniară, începând cu dată de 1 iunie și cu momente de stabilizare, de o săptămâna două, după care numărul de cazuri creștea în continure.

Sunt preocupat de cifrele pe care le-am văzut la raportarea testelor efectuate duminică, când pe de-o parte am avut un record pentru o zi de duminică și am avut 20% dintre probele testate pozitive, ceea ce mă face să cred că suntem într-un moment de transmitere comunitară intensă și nu este exclus că, în această săptămâna, să înregistrăm acea cifra la care toată lumea face referire: 2000 de cazuri".

Spitalele COVID din București au rămas fără locuri libere pentru pacienți. Este o situație nemaiîntâlnită până acum, de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. Profesorul Rafila precizează că "DSU, care coordonează la nivel național repartiția persoanelor bolnave care au nevoie de AȚI, va găși o soluție, pentru un timp, dacă numărul acestor cazuri rămâne limitat. Lucrul acesta o să devină tot mai dificil pe măsură ce capacitatea se apropie de un nivel maxim.

Acum noi avem ocupat cam 55% din capacitatea paturilor de la ATI pentru pacienții COVID. Dacă acest procent va continua să crească într-un ritm accelerat, pot apărea probleme foarte serioase. Lucrurile se complică și din cauza asta sper să fim suficienți de precauți să nu repetăm o experiență prin care au trecut Franța, Spania sau Italia", a spus Alexandru Rafila conform Digi24.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri