Companiile Pfizer şi Moderna verifică dacă vaccinurile pe care le-au dezvoltat împotriva COVID-19 sunt eficiente şi împotriva noii tulpini cu răspândire mai rapidă a coronavirusului apărută în Marea Britanie, potrivit Agerpres.

Moderna se aşteaptă ca imunitatea dezvoltată de vaccinul său să protejeze şi împotriva noii tulpini şi efectuează mai multe teste în următoarele săptămâni pentru a confirma eficienţa vaccinului său.

Pfizer a declarat că "strânge date" în legătură cu cât de bine probele de sânge de la persoanele imunizate cu vaccinul său "pot fi capabile să neutralizeze noua tulpină apărută în Marea Britanie", potrivit sursei citate.

Laboratorul german BioNTech, care a realizat împreună cu Pfizer primul vaccin anti-COVID autorizat, este capabil din punct de vedere tehnic să furnizeze un nou vaccin în șase săptămâni, în cazul unei mutații a virusului, precum cea detectată în Marea Britanie, a precizat co-președintele acestuia, Ugur Sahin.

„În principiu, frumusețea tehnologiei pe bază de ARN mesager este că noi putem să începem direct să concepem un vaccin care imită complet noua mutație”, a adăugat acesta într-o conferință de presă.

Pfizer şi Moderna nu au răspuns imediat la o solicitare din partea Reuters pentru declaraţii.

Descoperirea noii tulpini de COVID-19 a provocat un nou val de panică în mijlocul unei pandemii care a ucis aproximativ 1,7 milioane de persoane şi a infectat peste 77,15 milioane în întreaga lume.

Principala îngrijorare este că noua tulpină a COVID-19 este cu 40% -70% mai contagioasă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri