Cele mai multe locuri de munca se vor regasi anul acesta in asa-numitele domenii vedeta de anul trecut, si anume vanzari si IT, insa cifrele din primele doua luni ale anului aduc domeniul sanatatii in topul celor mai ofertante ale momentului, potrivit datelor site-ului de recrutare BestJobs.

In lunile ianuarie si februarie 2013, numarul anunturilor din domeniul sanatatii a urcat per total cu 69% fata de acelasi interval inregistrat in 2012, la 1.500 anunturi cu locuri de munca vacante la nivel national.

"Cresterea puternica a job-urilor in Romania arata ca suntem pregatiti sa aducem acasa cadrele medicale ce profeseaza peste hotare, mai ales in contextul in care numarul job-urilor in strainatate a stagnat in intervalul mentionat anterior", potrivit BestJobs.

Cei mai multi angajatori recruteaza la ora actuala medici specialisti, asistente medicale, dar si farmacisti si reprezentanti medicali. In Bucuresti se cauta cel mai des medici de familie si reprezentanti vanzari, insa, in ultima vreme, piata muncii s-a deschis si pentru alte categorii de profesionisti ce activeaza in domeniul Sanatate. Astfel, la mare cerere sunt si cei cu diploma de kinetoterapeut, analist laborator, nutritionist sau oftalmolog.

Totodata, a crescut cu 32% si numarul anunturilor cu posturi disponibile pentru chimisti si biochimisti, iar cei care si-au cautat un loc de munca in medicina veterinara s-au bucurat de 114 anunturi, in crestere cu 54% fata de 2012.

In ceea ce priveste cererea, in ultimele 30 de zile si-au actualizat CV-ul aproape 400 de medici, in timp ce numarul farmacistilor care isi cauta activ un loc de munca la ora actuala ajunge la 800 de persoane, in toata tara.

BestJobs este un serviciu de recrutare si gazduieste in prezent peste 2,25 milioane de CV-uri in baza de date si are peste 70.000 de companii client.

Sursa foto: Freedigitalphotos.net

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Tot mai putini someri in Bucuresti: rata oficiala a ajuns la 1,3%