Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a declarat ca Bugetul pe anul 2014 inseamna un pas inainte pentru Educatie si ca vointa de a majora in continuare finantarea sistemului de invatamant este ferma.

„Bugetul pe anul 2014 inseamna un pas inainte pentru Educatie. Cresterea de la 19,8 miliarde de lei, cat am avut anul acesta, la 21,7 miliarde pentru anul viitor este certa. Educatia primeste bani mai multi! Dupa ani de subfinantare, este firesc ca nevoile sistemului sa fie mari. Orice crestere insa trebuie sa fie rationala, sustenabila, bazata pe potentialul economiei. In acest sens, semnalul transmis de Guvern este clar, iar vointa de a majora in continuare bugetul Educatiei este ferma”, a declarat ministrul Educatiei.

Remus Pricopie a mai precizat ca este firesc ca profesorii sa-si doreasca mai mult, dar ca orice crestere se produce treptat.

„Aceasta majorare de buget se va regasi in salariile profesorilor debutanti, in veniturile tuturor cadrelor didactice care au castigat in instanta despagubiri pentru taierile facute de fostul Guvern, in modernizarea infrastructurii scolare, in sustinerea olimpicilor sau in decontarea transportului elevilor si al cadrelor didactice. Este firesc ca profesorii sa-si doreasca mai mult, dar nicaieri in lume nu se poate trece brusc de la o taiere de 25%, la o majorare de 100%. Toate aceste lucruri se intampla treptat. Ceea ce conteaza este ca, in acest moment, avem garantia ca Educatia primeste si va continua sa primeasca, an de an, mai multi bani”, a adaugat ministrul Remus Pricopie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Anul 2018 pentru Educatie: Patru ministri, gafe si manuale gresite