Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) intentioneaza sa cumpere echipamente de protectie impotriva Ebola in valoare de aproape sase milioane de lei, potrivit anuntului postat pe e-licitatie.ro.

IGSU a anuntat ca doreste sa cumpere "bunuri pentru combaterea infectiilor cu virus hemoragic Ebola", in valoare totala de 5.729.032 de lei, mai exact 3.000 de bucati - "Echipamente individuale de protectie medie pentru personal" si 100 de capsule - "Complete individuale de protectie inalta". Achizitiile vor fi facute prin licitatie deschisa, criteriul de atribuire fiind pretul cel mai scazut, scrie Mediafax.

Oficiali din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au precizat ca achizitia de echipamente are loc ca urmare a unei decizii a Comitetului National Ebola, infiintat in octombrie anul trecut, dupa izbucnirea epidemiei in vestul Africii. Din Comitetul National Ebola fac parte reprezentanti cu functii de decizie din Ministerul Sanatatii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Transporturilor, precum si institutii din subordinea acestora.

Coreea de Nord interzice participarea strainilor la Maratonul de la Phenian, din cauza Ebola

Coreea de Nord a interzis participarea cetatenilor straini la Maratonul de la Phenian din aprilie, din cauza temerilor legate de virusul Ebola, relateaza Bloomberg in pagina electronica. "Am fost informati de partenerii nostri din Coreea de Nord ca nici un atlet strain - amator sau profesionist - nu va avea permisiunea sa participe la Maratonul de la Phenian de anul acesta", a anuntat luni operatorul de turism din Beijing Koryo Tours. O alta companie specializata in excursii in Coreea de Nord, Young Pioneer Tours, a precizat de asemenea ca strainii nu vor putea participa la maraton din cauza restrictiilor legate de epidemia de Ebola.

Coreea de Nord a interzis accesul cetatenilor straini pe teritoriul sau in octombrie, din cauza temerilor legate de Ebola. De asemenea, Phenianul a impus masuri riguroase de carantina pentru cetatenii nord-coreeni care se intorc din strainatate. Aproximativ 9.000 de persoane au murit din cauza virusului Ebola incepand din decembrie 2013, insa pana in prezent nu a fost raportat nici un caz in Coreea de Nord. Koryo Tours a afirmat ca i s-a spus sa nu anuleze excursiile programate pentru martie, desi nu este clar cand vor fi redeschise granitele nord-coreene pentru turistii straini. Young Pioneer Tours se asteapta ca frontierele sa fie redeschise in urmatoarele saptamani.

Citeste si:
Sapte tari in care Noul An nu va fi 2020
Tarile in care Noul An nu va...

Sursa foto: Shutterstock.com/Epidemie de Ebola


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Raed Arafat considera normale angajarile la stat prin nepotisme
Setari Cookie-uri