"Tinand cont de evolutia temperaturilor exterioare din ultimele zile, RADET Bucuresti anunta inceperea manevrelor pentru incheierea sezonului de incalzire 2014-2015. In cadrul acestor manevre pregatitoare, au fost oprite CET Grozavesti si CET Progresul, consumatorii arondati acestor doua centrale fiind preluati de celelalte CET-uri aflate in functiune", se arata intr-un comunicat de presa al Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET), potrivit Mediafax.

De asemenea, furnizarea agentului termic pentru incalzire a fost oprita in toate imobilele pentru care au fost depuse cereri din partea asociatiilor de proprietari. Intreruperea permanenta a furnizarii agentului termic pentru incalzire in Capitala va fi facuta, cel mai probabil, saptamana viitoare, in functie de temperaturile inregistrate in timpul noptii, au precizat reprezentantii RADET.

Potrivit Regulamentul pentru furnizarea si utilizarea energiei termice, "oprirea incalzirii se face dupa trei zile consecutive in care temperatura medie a aerului exterior depaseste +10°C, intre orele 18.00 - 06.00". Exceptie de la aceasta masura fac obiectivele speciale, precum cresele, gradinitele si spitalele, in cazul carora furnizarea caldurii poate fi intrerupta doar la solicitarea scrisa a conducerii acestora.

Reprezentantii RADET au precizat ca cetatenii isi pot opri sau regla caldura in apartamente sau pot solicita adminstratorilor de bloc oprirea furnizarii agentului termic in intregul imobil. Dispeceratele RADET functioneaza in regim permanent pentru solutionarea acestor cereri, iar informatii suplimentare pot fi obtinute la Telverde 0800.820.002, numarul cu apelare gratuita din orice retea.

Sursa foto: Shutterstock / Caldura