Dintre acestea 37 erau din judetul Mures, 16 din Arges si 11 din Bihor.

In domeniul relatiilor de munca, la nivel national, s-au aplicat amenzi in valoare de 1.024.300 de lei din care 650.000 de lei pentru munca la negru. Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii de munca au facut 3 propuneri de cercetare penala. Au fost sanctionati 216 angajatori.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi in valoare de 312.000 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 73 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. 37 dintre ele s-au inregistrat in Bucuresti si 10 in Timis. La nivel national au fost dispuse 6 opriri de echipamente pentru a se evita accidentarea lucratorilor.

”Nici un efort nu este prea mare cand vorbim despre asigurarea unor locuri de munca sigure si sanatoase. Evaluarea riscurilor, a nivelului de stres si identificarea unor mijloace eficiente de prevenire a accidentelor raman preocupari permanente. Respectarea de catre lucratori a normelor de securitate si sanatate in munca determina o scadere considerabila a numarului de accidentati sau decedati in timpul lucrului", a explicat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Sursa foto: Semnare acte, Shutterstock