Inspectia Muncii a depistat, intr-o saptamana, peste 100 de persoane care munceau la negru si a dat amenzi de 125.000 de euro

Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 4-8 ianuarie, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 125.000 euro, adica 550.500 de lei, si a depistat 102 persoane care lucrau la negru.

In domeniul relatiilor de munca, la nivel national s-au aplicat amenzi in valoare de 454.500 de lei din care 290.000 de lei pentru munca la negru.

”Debutam in 2016 cu rezultate saptamanale care arata ca angajatorii nu constientizeaza si nu evalueaza suficient riscurile la care sunt expusi angajatii. Munca la negru ramane un fenomen, dar eforturile inspectorilor de munca sunt concentrate pe diminuarea acestuia. Intentionam dezvoltarea cooperarii transfrontaliere cu inspectori de munca ai inspectiilor teritoriale din tarile vecine si din fiecare schimb de experienta creem un exemplu de buna practica”, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii de munca au facut o propunere de cercetare penala pentru un angajator din judetul Bihor, la care s-au depistat 73 de persoane fara forme legale de angajare. Au fost sanctionati 104 angajatori.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi in valoare de 97.000 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 45 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. Au fost sanctionati 204 de angajatori, in domeniu.

Citeste si:
Noutăți pentru angajatori: Inspecția muncii a actualizat aplicația...
Noutăți pentru angajatori:...

Sursa foto: Ollyy, Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri