Munca la negru e in floare: 114 persoane au fost depistate in doar o saptamana

Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 10 – 14 august, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 343.022 de euro, adica 1,5 milioane de lei. Au fost depistate 114 persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 23 erau din judetul Constanta.

In domeniul relatiilor de munca, la nivel national s-au aplicat amenzi in valoare de peste un milion de lei, din care 710.000 de lei pentru munca la negru.

Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii de munca au facut 9 propuneri de cercetare penala. Au fost sanctionati 271 de angajatori.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi in valoare de 432.000 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 36 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. 17 dintre ele s-au inregistrat in Bucuresti. La nivel national au fost dispuse 3 opriri de echipamente si 5 sistari de activitate pentru a se evita accidentarea lucratorilor.

”Coordonarea echipelor de inspectori care actioneaza in teren a imbunatatit comunicarea si calitatea actului de control. Securitatea si sanatatea in munca a lucratorilor este domeniul in care si o data daca se greseste poate fi fatal. Aceasta ne motiveaza implicarea in scopul determinarii angajatorilor sa asigure pentru fiecare lucrator un mediu de lucru sanatos, sigur si productiv", a explicat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Citeste si:
Noutăți pentru angajatori: Inspecția muncii a actualizat aplicația...
Noutăți pentru angajatori:...

Sursa foto: munca la negru, shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri