In domeniul relatiilor de munca, la nivel national s-au aplicat amenzi in valoare de peste un milion de lei, din care 710.000 de lei pentru munca la negru.

Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii de munca au facut 9 propuneri de cercetare penala. Au fost sanctionati 271 de angajatori.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi in valoare de 432.000 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 36 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. 17 dintre ele s-au inregistrat in Bucuresti. La nivel national au fost dispuse 3 opriri de echipamente si 5 sistari de activitate pentru a se evita accidentarea lucratorilor.

”Coordonarea echipelor de inspectori care actioneaza in teren a imbunatatit comunicarea si calitatea actului de control. Securitatea si sanatatea in munca a lucratorilor este domeniul in care si o data daca se greseste poate fi fatal. Aceasta ne motiveaza implicarea in scopul determinarii angajatorilor sa asigure pentru fiecare lucrator un mediu de lucru sanatos, sigur si productiv", a explicat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Sursa foto: munca la negru, shutterstock