Accidentul rutier a avut loc in Cehia, pe autostrada Praga-Nurnberg, in dreptul orasului Plzen, fiind implicate doua autovehicule inmatriculate in Romania: un camion si un autoturism, conform News.ro. Potrivit informatiilor primite pana acum de Ministerul de Externe, camionul a lovit in spate autoturismul in care se aflau sapte cetateni romani si care a fost proiectat in parapetul de protectie de pe marginea autostrazii.

Patru dintre cei sapte pasageri si-au pierdut viata, ceilalti trei fiind dusi la Spitalul Universitar din Plzen. Doi dintre raniti sunt in stare grava. Politia ceha a inceput cercetarea penala impotriva soferului camionului.

”Misiunea diplomatica romana a efectuat demersurile legale pe langa autoritatile competente cehe, in vederea obtinerii unor informatii suplimentare cu privirea la identitatea victimelor, starea de sanatate a cetatenilor romani raniti si imprejurarile producerii accidentului”, se arata intru-un comunicat al MAE.

Consulul roman a mers la spital pentru a obtine informatii suplimentare legate de identitatea victimelor si starea de sanatate a ranitilor. ”Misiunea diplomatica romana monitorizeaza cu prioritate cazul, mentine permanent legatura cu autoritatile competente locale si cu reprezentantii spitalului in care se afla internati cetatenii romani”, mai arata MAE.

Sursa foto: Patryk Kosmider/shutterstock.com