”Potrivit ultimelor informatii, Ministerul Afacerilor Externe anunta cu profund regret ca, in urma seismului din Italia survenit la data de 24 august 2016, a fost confirmat decesul a inca unui cetatean roman. In prezent, numarul cetatenilor romani decedati in urma tragicului eveniment se ridica la 11. In ceea ce priveste semnalarile privind cetatenii romani declarati disparuti, numarul cazurilor aflate in atentia Ministerului Afacerilor Externe este, in acest moment, de 14 persoane”, anunta MAE, citat de News.ro.

Conform sursei citate, trei persoane, care figurau initial ca fiind disparute, au fost identificate si sunt in viata. Doar una dintre aceste persoane este in prezent internata intr-o unitate medicala, starea sa de sanatate fiind stabila. Reprezentantii Ambasadei Romaniei la Roma sunt in permanenta legatura cu unitatile medicale in care sunt internati in prezent 6 cetateni romani raniti in urma producerii seismului, precizeaza MAE.

Echipa consulara mobila din cadrul Unitatii de Reactie Rapida a MAE s-a adaugat echipelor mobile ale Ambasadei Romaniei la Roma si Consulatului General al Romaniei la Bologna, aflate deja pe teren. Luni, 29 august, vor fi repatriate corpurile neinsufletite a cinci cetateni romani decedati in seism.

Cele doua transporturi funerare, ale caror costuri au fost suportate integral de Ministerul Afacerilor Externe din Fondul special de Urgenta aflat la dispozitia ministerului, vor pleca, in cursul zilei de luni, pe cale rutiera, catre tara.

Citeste si:

MAE precizeaza ca cele trei echipe consulare mobile isi vor continua activitatea si demersurile la fata locului pana la repatrierea tuturor corpurilor neinsufletite ale cetatenilor romani decedati si pana la clarificarea situatiei persoanelor de cetatenie romana declarate disparute pana la acest moment.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon: Ambasada Romaniei in Italia - (0039) 06 835 233 58 si (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al Romaniei la Bologna - (0039) 051 5872120 si (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleante familiilor cetatenilor romani care si-au pierdut viata in aceasta tragedie si acorda in continuare intreaga asistenta necesara.

Cristina Annibali / Shutterstock.com