Unul dintre minerii grav raniti in urma exploziei din Mina Uricani a murit, joi dimineata, la Spitalul de Arsi din Capitala. Conform fisei sale medicale, acesta avea doua infectii extrem de grave – Klebsiella si Pioceanic, germeni care se gasesc cel mai adesea chiar in spitale.

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, intr-o actiune ca de obicei tardiva, a cerut Inspectiei Sanitare de stat sa faca verificari le Spitalul de Arsi dupa decesul minerului.

Minerul avea arsuri grave pe 50% din suprafata corpului, acesta fiind foarte slabit si, deci, mult mai vulnerabil catre infectii.

Vasile Barbu, Presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor sustine ca pioceanicul a ajuns in corpul minerului din cada in care a fost spalat.
“In opinia mea, acest spital trebuie inchis imediat. Desi ne-am laudat la doi ani de la Colectiv ca la acest spital s-a infiintat o sectie de terapie intensiva noua, modernizata, cu protectia pacientului si a personalului, aceasta sectie este colonizata cu bacterii foarte periculoase.

In paralel, in timp ce oamenii mor din cauza infectiilor, "alesii" Romaniei isi voteaza tratamente preferentiale in sistemul de sanatate.

Retail jobs

Sursa: Digi24.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri