Madalina Neculai, tanara cu arsuri grave pe 50% din suprafata corpului si care nu poate fi tratata in niciun spital din Romania, va fi transferata in Belgia. Departamentul pentru Situatii de Urgenta a preluat pacienta pentru transfer, anunta Ministerul Sanatatii.

Madalina Neculai va fi transferata in Belgia. A fost emis formularul E112, iar Departamentul pentru Situatii de Urgenta a preluat pacienta pentru transfer, anunta Ministerul Sanatatii.

Madalina Neculai are 25 de ani, este din Tulcea si are arsuri grave pe aproape jumatate din suprafata corpului, iar caile respiratorii sunt grav afectate. Reprezentantii Spitalului Judetean din Constanta spun ca starea tinerei este foarte grava, ea fiind intubata, scrie Hotnews.

Tanara a suferit arsuri grave in noaptea de duminica spre luni, in timp ce se afla pe pontonul din comuna tulceana Sfantu Gheorghe, care a luat foc. Imediat dupa accident, ea a fost transportata cu barca la Murighiol, iar apoi, la Spitalul Judetean din Tulcea.

In cursul zilei de luni s-a incercat transferul ei la un spital din tara unde sa aiba conditii cat mai bune pentru a fi tratata. Luni dupa-amiaza, ea a fost urcata intr-un elicopter pentru a fi transportata la Timisoara, insa elicopterul a fost, in cele din urma, intors din drum. Madalina a fost internata luni la Spitalul Judetean din Constanta, care nu are conditii de siguranta pentru a trata pacienti mari arsi.

Medicii vor fi amendati daca...
Citeste si: Medicii vor fi amendati daca tin pacientii in sala de asteptare

Madalina Neculai nu a putut fi tratata la niciunul dintre cele 3 spitale din Romania unde se gasesc cele 13 paturi performante pentru pacienti arsi - Spitalul Floreasca, Spitalul de Arsi din Bucuresti si Spitalul Judetean din Brasov - din cauza ca aceste paturi erau deja ocupate de alti pacienti.

In spitalele din Romania se gasesc doar 13 paturi performante pentru pacientii arsi, dar care nu indeplinesc toate conditiile de siguranta pentru tratarea pacientilor mari arsi din cauza structurii spitalelor - pacientii arsi ar trebui complet izolati si tratati in saloane individuale, pentru a fi complet in siguranta, lucru care nu se intampla in acest moment in tara noastra. Cele 13 paturi performante sunt impartite astfel: 6 la Spitalul Floreasca din Bucuresti, 5 la Spitalul de Arsi din Bucuresti si doua la Spitalul Judetean din Brasov, cumparate de medicul Dan Grigorescu, seful Sectiei de Chirurgie Plastica si Reconstructiva, in urma unei donatii facute de o companie.

Sursa foto: Shutterstock /Spotmatik Ltd

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Radu Mazare, fostul primar PSD Constanta, este asteptat in Romania