Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a anuntat joi ca prin sistemul RO-ALERT urmeaza sa fie transmise avertizari si pentru fenomenele meteo extreme.

"RO-ALERT este un sistem nou implementat si exista foarte multe lucruri de perfectat legislativ. Avem o ordonanta care este in curs de avizare si care vine sa faciliteze dupa asta emiterea unor proceduri suplimentare. Numai ca noi n-am asteptat legislatia sa fie emisa ca sa functionam cu el si functionam pe baza unor protocoale si pe baza unor proceduri tranzitorii pana apare aceasta ordonanta si care ne va permite sa facem si mai multe in viitor. Ce am stabilit cu colegii nostri de la ANM este un numar de situatii sau cateva situatii, precum vijeliile cu risc major de a se transforma intr-un cod rosu, care sunt de cod portocaliu, dar poate sa se transforme in cod rosu sau sa aiba un impact major, caderi poate de grindina de dimensiuni mari si alte situatii de care dansii ne informeaza si noi putem trimite mesajul RO-ALERT in zona respectiva", a declarat Raed Arafat la Ministerul Afacerilor Interne.

El a precizat ca acest lucru se va face printr-o procedura care va fi realizata pana in data de 6 mai.

"Este o echipa care va lucra impreuna - de la IGSU, de la ANM, de la DSU si va realiza aceasta procedura pana in data de 6", a spus Arafat.

Potrivit acestuia, va fi instalata o legatura telefonica intre dispeceratul de la Centrul national de prognoza meteo si cel al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

"Acest hot-line inseamna ca telefonul nu poate fi ocupat cu nimic altceva. STS ne-a confirmat ca poate fi instalat cel tarziu maine si acest lucru inseamna ca vom putea sa stabilim comunicarea de a transmite un mesaj foarte urgent intre dispecerate pentru emiterea mesajului, daca va fi cazul", a explicat Arafat.

El s-a intalnit, joi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, cu reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie si ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri