Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) informeaza ca a realizat in cursul ultimelor doua zile o investigatie interna privind respectarea atributiilor operatorilor 112 ai institutiei, in urma acestora fiind constatat ca au fost respectate prevederilor privind operarea si ca nu au fost inadvertente, sincope sau defectiuni tehnice in gestionarea apelurilor la 112.

"Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a realizat, in cursul zilei de ieri, pe durata noptii si in cursul zilei de astazi, o investigatie interna privind respectarea atributiilor operatorilor 112 ai STS, indeplinirii prevederilor din manualul de operare si a functionalitatii Serviciului 112. In urma verificarilor interne, dorim sa va reconfirmam ca au fost respectate prevederile privind operarea si ca nu au fost inadvertente, sincope sau defectiuni tehnice ale echipamentelor sau serviciilor lor in ceea ce priveste modul de tratare a apelurilor 112", se afirma intr-un comunicat difuzat de catre STS sambata seara, potrivit Agerpres.

STS cere, totodata, "scuze pentru intarzierea comunicarii publice ce a generat nemultumiri", adaugand insa ca intentia reprezentantilor institutiei a fost "de a documenta si a prezenta cu acuratete adevarul referitor la apelurile efectuate la 112 pentru cazul in discutie". Potrivit sursei citate, STS mai asigura ca va pune la dispozitia organelor de ancheta toate informatiile, documentele si inregistrarile necesare cunoasterii adevarului.

Serviciul de Telecomunicatii Speciale a procedat corect, fara nicio abatere, in spiritul si in litera legii, a declarat, vineri seara, purtatorul de cuvant al STS, Mariana Pop, cu privire la cazul fetei disparute la Caracal.

"In conformitate cu prevederile articolului 10 din Ordonanta de Urgenta de Urgenta 34/2008, Serviciul de Telecomunicatii Speciale a procedat corect, fara nicio abatere, in spiritul si in litera legii, indeplinind urmatoarele atributii: in data de 25 iulie am primit si am inregistrat automat trei apeluri de urgenta, care au fost localizate, asa cum prevede ordonanta, pe cat a fost posibil. Am transmis operativ cazul la Dispeceratul Politiei Slatina, transferul realizandu-se conform indexului - cazul a fost indexat: lipsire de libertate", a precizat Mariana Pop.

Citeste si:
INML: Oasele din padure apartin unei alte fete, nu Alexandrei Macesanu
INML, raport final: Oasele...

Alexandra Macesanu, o fata de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judetul Olt, a disparut miercuri, dupa ce a plecat spre municipiul Caracal cu o masina "la ocazie". Minora a sunat de trei ori la numarul de urgenta 112, spunand ca a fost sechestrata de un barbat, insa autoritatile nu au reusit sa identifice locul in care se afla. Anchetatorii au inceput perchezitia domiciliara la locuinta barbatului de 66 de ani vineri dimineata, la circa 19 ore de la apelul fetei.

Barbatul suspectat de uciderea fetei a fost identificat vineri, se afla in custodia Politiei si este audiat, potrivit purtatorului de cuvant al IGPR, Georgian Dragan, la locuinta lui fiind identificate, in urma unor perchezitii, ramasite care par a fi de natura umana.

Sursa foto: Mircea Moira / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Pop, despre cazul de la Caracal: STS a procedat corect, fara abatere