Tarifele pentru vizitarea Muzeului National al Literaturii Romane si a Muzeului Municipiului Bucuresti, inclusiv a caselor memoriale, ar putea creste de la 2-6 lei, in prezent, la 5-10 lei, iar pentru lucrari edilitare efectuate pe strazi gestionate de Administratia Strazilor ar putea deveni necesara obtinerea unui aviz de 870 de lei, scrie Agerpres.

Propunerile sunt prevazute intr-un proiect supus dezbaterii publice pe site-ul Primariei Capitalei si care modifica Hotararea de Consiliu General nr. 244/2019 privind stabilirea nivelurilor impozitelor si taxelor locale in Municipiul Bucuresti.

De asemenea, proiectul prevede ca incepand cu anul 2020, bonificatia pentru plata cu anticipatie, pana la data de 31 martie, a impozitului pe cladiri, terenuri si mijloace de transport datorate de contribuabili pentru intregul an este de 10%.

Astfel, in cazul Muzeului National al Literaturii Romane si al Muzeului Municipiului Bucuresti, inclusiv pentru vizitarea caselor memoriale, cuantumul taxei este de 10 lei pentru adulti; 5 lei pentru elevi, studenti, pensionari; gratuit pentru copii mai mici de sapte ani si pentru persoane cu handicap. Pana in prezent, tarifele practicate de catre cele doua institutii, atat pentru vizitarea muzeelor, cat si a caselor memoriale erau cuprinse intre 2-6 lei.

Muzeul National al Literaturii Romane justifica propunerea de majorare a taxelor prin faptul ca tarifele din prezent sunt prea mici comparativ cu alte muzee de importanta nationala din Romania. Se mentioneaza ca este vorba despre primul muzeu din tara din punct de vedere al investitiei si al utilizarii noilor tehnologii prin tabletele interactive, holograme, holodeck etc.

Muzeul Municipiului Bucuresti motiveaza propunerea sa prin faptul ca in ultimii cinci ani a crescut vizibil calitatea serviciilor culturale prestate catre publicul vizitator si mediile de specialitate, dar si prin necesitatea alinierii la tarifele percepute de institutii muzeale similare aflate in Capitala.

Totodata, in proiect se propune o taxa de eliberare aviz amplasament in valoare de 870 de lei. Taxa pentru eliberarea unui aviz in cazul unei retele mai mici de 2 km va fi de 935 lei, iar pentru o retea mai mare de 2 km va fi de 1.555 lei.

In prezent, taxa pentru aviz traseu are o valoare de 53 lei/aviz.

In nota de fundamentare a proiectului se arata ca sistemul de semaforizare din Capitala este compus din 457 intersectii semaforizate, dintre care 216 sunt integrate in sistemul de Management al Traficului.

"Functionarea sistemului este asigurata prin reteaua de fibra optica si bucle inductive din trotuar si carosabil. Multiplele interventii in carosabil sau trotuar efectuate de terti pot afecta functionarea acestui sistem datorita necunoasterii traseelor respective (...) prin sectionarea acestor trasee. Mentionam ca numarul intersectiilor care urmeaza sa fie integrate in acest sistem este in continua crestere, iar faptul ca eventualii constructori care intervin in carosabil sau trotuar nu cunosc reteaua de semaforizare si fibra optica afecteaza major functionarea acestui sistem", prevede documentul.

Drept urmare, este solicitata includerea Administratiei Strazilor in randul entitatilor care acorda aviz pentru reteaua de semaforizare si fibra optica a Capitalei. Avizele solicitate prin certificatele de urbanism pentru lucrari edilitare vor fi eliberate de catre Serviciul Avizare si Urmarire Lucrari Tehnico-Edilitare, taxele aferente urmand sa fie achitate la Administratia Strazilor.

Sursa foto: franz12/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri