Peste 80 de persoane au fost ranite in noaptea de Anul Nou in urma folosirii petardelor si artificiilor. Din acelasi motiv, s-au produs si 28 de incendii. In ultimele 48 de ore au fost inregistrate aproape 3.000 de situatii de urgenta.

"Pe timpul manifestarilor prilejuite de sarbatorirea Anului Nou, un numar de 82 de persoane au fost ranite in urma folosirii materialelor pirotehnice (18 au fost asistate medical de catre echipajele SMURD si 64 de catre echipajele SAJ/SABIF). De asemenea, din cauza utilizarii necorespunzatoare a materialelor pirotehnice s-au produs un numar de 28 incendii", conform IGSU, scrie ziare.com.

In minivacanta de Revelion, peste 5.300 de pompieri se afla, zilnic, la datorie pentru asigurarea protectiei si sigurantei cetatenilor.

In ultimele 48 de ore s-au inregistrat 2.956 situatii de urgenta. Pompierii au intervenit pentru stingerea a 263 incendii, iar echipajele SMURD au actionat in 2.417 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat si 9 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere. De asemenea, salvatorii au intervenit in 81 situatii pentru deblocarea persoanelor surprinse in medii ostile, precum si in alte 186 misiuni de protejare a comunitatilor.

In ultimele doua zile, 2.398 persoane au fost asistate medical de catre echipajele SMURD, iar alte 19 persoane au fost salvate din incendii sau alte situatii deosebite.

Raspunsul la urgentele medicale si misiunile de descarcerare a fost asigurat, la nivel national, prin intermediul celor peste 300 echipaje de pompieri SMURD, 110 echipaje de descarcerare si 43 autospeciale pentru victime multiple.

Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Xi Jinping: Cea mai gravă urgență sanitară din China din 1949
Setari Cookie-uri