Incepe sa se aglomereze la iesirile din tara: peste 175.000 de persoane au trecut frontiera in ultimele doua zile

Peste 175.000 persoane, cetateni romani si straini, au trecut frontiera in ultimele doua zile, mai mult de jumatate dintre acestea pe sensul de iesire din tara, informeaza Inspectoratul General al Politiei de Frontiera.

Potrivit IGPF, in ultimele doua zile (31 decembrie 2019 - 1 ianuarie 2020), prin punctele de trecere a frontierei au efectuat formalitatile de frontiera peste 175.000 persoane, cetateni romani si straini, dintre care aproximativ 97.000 pe sensul de iesire din tara.

De asemenea, 34.800 mijloace de transport, dintre care peste 19.000 pe sensul de iesire din tara, au trecut frontiera in perioada mentionata, scrie Agerpres.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, s-a inregistrat o crestere de peste 20%, traficul desfasurandu-se in conditii normale, cu operativitate, fara a se inregistra timpi de asteptare.

Informatii privind timpul de asteptare la controlul de frontiera in punctele de trecere se gasesc pe aplicatia Trafic on-line care poate fi accesata la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/. Aceasta aplicatie on-line prezinta o valoare medie a timpului de asteptare in punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp.

Citeste si:
Aglomerație în vama Nădlac: cozi de camioane de până la 5 kilometri
Aglomerație în vama Nădlac:...

De asemenea, in cele doua zile, in urma misiunilor desfasurate in zona de competenta - punctele de trecere si "frontiera verde" - politistii de frontiera au constatat 31 de fapte ilegale, din care 20 infractiuni si 11 contraventii, savarsite atat de cetateni romani, cat si straini.

Cele mai multe infractiuni descoperite au vizat tentativa de trecere ilegala a frontierei, urmate de infractiunile contrabanda si frauda vamala, precum si de fals si uz de fals.

Totodata, au fost descoperite, independent sau in colaborare cu alte institutii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal in tara), care depaseau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafacute, in valoare totala de aproximativ 332.000 lei.

In aceste zile, politistii de frontiera nu au permis intrarea in tara a 18 de cetateni straini, care nu indeplineau conditiile prevazute de lege, respectiv nu posedau documentatia necesara pentru a justifica scopul si conditiile de sedere sau nu detineau o viza valabila ori un permis de sedere valabil.

Citeste si:
Coadă de TIR-uri la granița cu Ungaria
Coadă de TIR-uri la granița...

Conform comunicatului citat, nu s-a permis iesirea din tara a 17 cetateni romani din diferite motive legale.

Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri