Proiectele de investitii derulate de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) beneficiaza de o finantare de aproximativ trei miliarde de lei in 2020, bani care vor asigura decontarea tuturor lucrarilor din acest an, informeaza compania intr-un comunicat remis vineri AGERPRES.

"Sumele individuale alocate fiecarui proiect de investitii derulat de CNAIR sunt sume estimate pentru anul 2020. Aceste sume difera de necesarul comunicat de antreprenori, de regula supraestimat, deoarece decontarea lucrarilor se va efectua dupa realocarea bugetara si in functie de ritmul real al lucrarilor in teren. Sumele de care dispune CNAIR in anul 2020 pentru obiectivele de investitii, de aproximativ 3 miliarde lei, vor asigura prin redistribuire, decontarea tuturor lucrarilor din acest an", sustin reprezentantii CNAIR intr-un comunicat remis AGERPRES.

Astfel, in conditiile prevederilor Legii nr. 500/2002, in cursul intregului an, ordonatorii principali de credite pot efectua virari de credite bugetare intre titlurile, articolele si alineatele de cheltuieli din cadrul aceluiasi capitol sau de la alte capitole pentru asigurarea fondurilor necesare la titlul 58 "Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020", pentru finantarea proiectelor aflate in implementare sau proiecte noi finantate din fonduri externe nerambursabile postaderare, cu incadrarea in nivelul total al fondurilor aprobate.

De asemenea, pe parcursul intregului an, ordonatorii principali de credite pot efectua virari de credite de angajament neutilizate in cadrul titlului 58 "Proiecte cu finatare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020", cu incadrarea la nivelul total al fondurilor aprobate, pentru asigurarea finatarii proiectelor aflate in implementare.

CNAIR mentioneaza ca la nivelul anului 2019 a asigurat finantarea necesara proiectelor care s-au derulat conform graficului contractual de lucrari. De altfel, Compania de drumuri, ca beneficiar al lucrarilor, "a achitat intotdeauna valoarea acestora, respectand termenele scadente", mai spun reprezentantii CNAIR.

Sursa foto: Asociatia Pro Infrastructura

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri