Miile de bolarzi “plantati” de primariile din Bucuresti nu au inaltimile recomandate, nici nu au culori diferite de carosabil sau insemne pentru a fi usor vazuti de oameni cu probleme de vedere si nu numai si, periculos, au colturi ascutite foarte periculoase, dupa cum se vede in fotografii. Cu toate acestea, Primaria Sectorului 6 neaga lucrul evident si spune ca “bolarzii montati nu au marginile ascutite, acestea fiind tesite”.

Legislatia spune ca „Pe traseele de deplasare trebuie evitate amplasarea de obstacole precum: obiecte de mobilier urban agatate pe peretii cladirilor sau independente, bolarzi, stalpi. In situatia in care pe traseele pietonale sunt amplasate astfel de obstacole, devin incidente prevederile punctului IV.2.4. Obstacole pe trasee pietonale”.

Primaria a transmis, la cererea wall-street.ro, faptul ca „bolarzii sunt montati la marginea dinspre carosabil a trotuarului, in aliniament cu stalpi de electricitate, arbori, indicatoare rutiere, aliniamente de spatii verzi si alte obstacole existente, deci in afara traseului pietonal”.

Cu toate acestea, dupa cum reiese iarasi, clar, multi dintre bolarzi sunt „plantati” FIX pe mijlocul drumului.„Precizam faptul ca bolarzii au fost montati la marginea dinspre carosabil a trotuarelor, cu rolul de a impiedica parcarea autoturismelor pe trotuar/spatii verzi si pentru a proteja pietonii in cazul unor accidente rutiere (evitarea proiectarii autoturismelor pe trotuar, la impact sau pierderea controlului auto)”.

Primaria spune de asemenea ca „trebuie evitate” folosirea culorilor similare cu ale carosabilului, dar si montarea de obstacole, dar nu este obligatoriu.

Retail jobs

2 cm intre carosabil si rampa de acces pietonala (?)

Totodata, diferenta de nivel maxima intre trotuar si carosabil este de 20 cm. „In aceste conditii, panta rampelor realizate in cadrul lucrarilor noi de infrastructura are o inclinare intre 10-15%. Mentionam ca diferenta maxima este de 2 cm la jonctiunea intre carosabil si rampa de acces pietonala, astfel ca se respecta prevederile specificate in Normativul 51/20212 privind adaptarea cladirilor civile si spatiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu handicap, indicativ NP 051-2012- Revizuire NP 015/2000.

Ati gasit intersectii in care diferenta de nivel dintre trotuar si strada este mai mare de 2 cm? Dar bolarzi cu unghiuri ascutite/amplasati pe centrul trotuarului? Va rugam sa ne scrieti pe redactia@wall-street.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri