Brutăria din Ditrău va angaja, pe lângă cei trei srilankezi, patru brutari din Nepal

Brutăria din comuna Ditrău, județul Harghita, unde lucrează trei angajați din Sri Lanka va angaja încă patru brutari din Nepal, aceștia urmând să sosească în România peste o lună, a declarat patronul societății comerciale, pentru Mediafax.

Patronul brutăriei din Ditrău, Kollo Katalin, a spus că cei patru sunt angajați cu experiență, care au lucrat în domeniu.

''Vom angaja cam într-o lună alți patru cetățeni străini, de această dată din Nepal, conform contractului cu agenția care ne furnizează forță de muncă din străinătate. Ei se vor alătura celorlați trei angajați din Sri Lanka, din care doi lucrează în brutărie iar ultimul venit, la patiserie, este un patiser priceput. Cei patru nepalezi care vor veni au experiență, sunt calificați, și vor lucra în brutărie sau în patiserie, unde vom avea mai mare nevoie”, a spus Kollo.

Aceasta a spus că la brutărie nu s-a primit, încă, oficial, petiția semnată de peste 1800 de cetățeni din Ditrău, așteptând ca inițiatorii să facă și acest gest, pentru a putea primi un răspuns.

O petitie cu peste 1.800 de semnaturi a fost depusa la primaria localitatii Ditrau. Localnicii cer patronilor brutariei sa nu angajeze forta de munca straina si sa prezinte actele privind calificarea profesionala a primilor doi angajati din Sri Lanka, dar si documentele medicale ale acestora. In fruntea localnicilor semnatari ai petitiei se afla si de aceasta data preotul capelan romano-catolic din comuna.

Citeste si:
Petitie in Ditrau | 1.800 de locuitori cer brutariei sa nu angajeze...
Ditrau | Petitie a peste...

Sursa foto: GINA STEFAN | AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri