Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat încheierea unui acord de cooperare între Municipiul Bucureşti, prin Proedus, şi Asociaţia Culturală Ludmila Vidraşcu, în vederea asigurării de abonamente lunare pe platforma bucuresti.citeste.ro, în limita sumei de 3.493.000 lei cu TVA inclus.

Conform acordului, Asociaţia Ludmila Vidraşcu va trebui să ofere Proedus rapoarte cu numărul de utilizatori valizi, în baza cărora se va efectua decontul. Platforma se angajează să pună la dispoziţia elevilor 1.000 de titluri de carte cu un total de 300.000 de pagini, în toate formatele electronice: ebook, audiobook, videobook, teste interactive. În fiecare lună, platforma va fi îmbogăţită cu materiale noi, într-un procent de 10%, scrie Agerpres.

Citește și: Gabriela Firea explică cum vor fi testați cei 11.000 de bucureşteni în cadrul proiectului “Testăm pentru București”

Proedus va trebui să susţină financiar abonamente lunare pentru utilizatorii valizi, în limita sumei de 499.000 lei cu TVA inclus/lună pentru maximum 20.000 de abonamente, timp de şapte luni. Proedus va achita contravaloarea abonamentelor, în limita a 24,95 lei cu TVA inclus/abonament/lună, în următoarele condiţii: beneficiarii sunt elevi sau cadre didactice în Municipiul Bucureşti; decontul se va efectua doar pentru utilizatorii activi ai platformei www.hubproedus.ro care care au accesat cel puţin două cărţi online în luna respectivă.

Acum proiectul se referă la Municipiul Bucureşti, prin Proedus, şi Editura Litera - Fundaţia Ludmila Vidraşcu. Dar, dacă există alte entităţi, asociaţii, fundaţii, instituţii care au la dispoziţie drepturile de autor - legale, în primul rând - pentru un număr foarte mare de titluri de autori români şi străini, ne pot contacta şi cu siguranţă vom realiza astfel de parteneriate

Gabriela Firea - Primarul Bucueștiului

În timpul dezbaterilor, Cătălin Deaconescu (PNL) a anunţat că grupul consilierilor liberali nu va susţine un astfel de proiect, care "din capul locului încalcă legislaţia şi regulamentele" interne privind acordarea finanţărilor.

Vezi și: Gabriela Firea: Voi propune redeschiderea parcurilor și cimitirelor de la 15 mai

USR atrage atenția că bugetul Municipiului Bucureşti "se va reduce drastic"

"Avem hotărârea 553/2018 care aprobă regulamentul de acordare a unor astfel de finanţări către sectorul ONG. Această hotărâre vine, ca şi propunere, cu încălcarea acestui regulament. Nu văd de ce am finanţa un astfel de ONG, când avem Bibliotecă Metropolitană, în platforma căreia putem investi. În regulamentul acesta propuneţi ca pentru două interacţiuni să fie decontat abonamentul respectiv. Eu cred că ar trebui să vedem câte minute petrece fiecare elev pe această platformă", a spus el.

Ana Ciceală (USR) a atras atenţia asupra faptului că bugetul Municipiului Bucureşti "se va reduce drastic" în perioada următoare şi a apreciat că suma de 730.000 de euro alocată acestui proiect reprezintă "o sifonare".

Ruxandra Simion, director adjunct Proedus, a subliniat că banii vor fi decontaţi de Proedus doar în măsura în care bucureştenii vor accesa lunar titlurile puse la dispoziţie online.

"În cazul în care cetăţenii nu îşi vor face conturi pe platformă, decontarea nu se va face. Suma este una maximală. Şi iară şi trebuie să se înţeleagă că există acest discount pentru primele 20.000 de conturi. Ulterior, accesul celorlalţi elevi sau celorlalte cadre didactice va fi gratuit", a spus ea.

Vezi și: Panouri cu medici reprezentanți ca sfinți au apărut și la Constanța, dar Primăria nu le va da jos cum a făcut Firea în București

Dan Vidra, reprezentant al Asociaţiei Culturale Ludmila Vidraşcu, a declarat că în România lipseşte în acest moment o librărie digitală şi că în această perioadă elevii care stau acasă nu au acces "la un conţinut de bună calitate, disponibil pentru întregul ciclu şcolar". El a mai precizat că platforma îşi propune să aducă "conţinut de foarte bună calitate de la branduri internaţionale mari", nominalizând National Geographic sau Oxford University Press.

"Practic, în acest moment, părinţii sau elevii care ar dori să acceseze acest conţinut disponibil digital în marile librării internaţionale - Google Books sau Apple Books - preţul acestor cărţi ar fi de 30.000 de lei per părinte. Dacă ar vrea să le cumpere în format tipărit, aceste cărţi ar costa 45.000 de lei. În platforma citeste.ro acest conţinut va fi accesat gratuit, dacă Primăria subvenţionează acele abonamente (...) Nu e vorba despre volume din Caragiale sau Eminescu, care într-adevăr sunt disponibile în acest moment în ţară. Este vorba despre conţinut cu copyright internaţional de la mari branduri", a spus Dan Vidra.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri