Un copil de 12 ani, infectat cu Covid-19, s-a internat la spitalul din Oradea pentru a-și proteja mama bolnavă de cancer

O fetiţă de 12 ani, infectată cu noul Coronavirus, s-a internat la spitalul din Oradea pentru a-și proteja mama bolnavă de cancer, care o crește singură, scrie ebihoreanul.ro.

Copilul s-a infectat după ce s-a jucat cu o prietenă care, ulterior, a fost confirmată cu boala Covid-19.

În urma rezultatelor testării, copilul a fost depistat pozitiv cu noul Coronavirus, iar mama, negativ. Reprezentanții DSP le-au transmis că fata poate rămâne în izolare la domiciliu, fiind asimptomatică, dar ea a insistat să se interneze la spital, în contextul în care mama acesteia suferă de o boală oncologică.

„Încă de la aflarea rezultatului, Ariana a hotărât că se internează, mi-a zis că vrea s-o las la spital. Nu avea niciun semn de boală, dar ştie de pe net şi de la televizor că şi persoanele asimptomatice pot transmite virusul", explică mama fetiţei.

Fetița i-a impresionat pe medicii de la secţia de Boli Infecţioase II, a Spitalului Municipal Oradea, unde este internată. „Este un pacient conştiincios, cu un comportament de felicitat. De felicitat este şi cea care a crescut-o astfel", spune dr. Adriana Codreanu, care ţine legătura telefonic şi cu mama copilului.

Citeste si:
Nelu Tătaru: Clasamentul zonelor de risc și sursele de infectare cu...
Clasamentul zonelor de risc....
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Până luni, în Bihor au fost raportate 811 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, 26 fiind noi cazuri raportate. Până astăzi, 27 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 45.902 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 25.794 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.440 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri