Klaus Iohannis: Bucureștiul are nevoie de noi restricții

Rata de incidență din București crește de la zi la zi, țara noastră aflându-se într-un veritabil val trei al pandemiei. În acest sens, președintele României a declarat că Bucureștiul are nevoie de noi restricții, însă nu de instaurarea carantinei.

”Cred că Bucureștiul are nevoie de noi restricții. Trebuie să eliminăm aglomerațiile”, a declarat președintele țării, într-o conferință de presă.

Acesta a precizat că orele de program ale magazinelor, inclusiv ale mall-urilor, ar trebui modificate, mai ales în weekend.

”Nu trebuie să facem confuzie între carantină și noi restricții. Bucureștiul nu are nevoie de carantină, ci de noi norme care să ne ajute în eliminarea aglomerărilor”, a mai spus Iohannis.

Președintele s-a declarat îngrijorat de situația epidemiologică din Capitală, găsind totuși și o explicație pentru acest aspect.

Citeste si:
Iohannis: E probabil ca anul școlar să se încheie cu toți elevii la...
Klaus Iohannis: E foarte...

”În ianuarie - februarie am avut impresia că pandemia este pe sfârșite. Autoritățile competente nu s-au preocupat să mărească numărul paturilor din ATI și de aceea avem o situație gravă acum”, a mai spus Klaus Iohannis.

Nu în ultimul rând, președintele a precizat că în acest weekend va avea loc o întâlnire online între statele membre UE, în care vor discuta despre evoluția pandemiei la nivel internațional.

”Deciziile se iau la nivel național. Nu ne dorim carantinarea țării sau un lockdown. Trebuie să accelerăm vaccinarea pentru a evita o explozie de noi cazuri”, a conchis președintele.

Citeste si:
Creci, ADITBI: Modernizarea rețelei de termoficare ar costa 5 mld....
Andrei Creci, ADITBI:...
Sursa foto: Agerpres FOTO
Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri