La ce furnizor de energie electrică să trecem (sau să rămânem) ca să avem cele mai mici facturi la curent? Este o întrebare importantă, nu doar pentru că electricitatea s-a scumpit în ultimele luni, ci și pentru că în plină vară, consumul este în general mai mare. Mai jos găsiți un clasament al ofertelor furnizorilor cu cele mai mici facturi la energie electrică pentru București.

O precizare importantă care trebuie făcută de la început: până la 31 martie 2023, prețurile la energie electrică sunt plafonate. Ca urmare, indiferent care este oferta furnizorului, nu aveți cum să plătiți mai mult decât prețul maxim plafonat. Acesta este de maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru consumatorii casnici care au avut în 2021 consum mediu lunar mai mic sau egal cu 100 kWh. Pentru cei care au avut în 2021 un consum mediu lunar între 100 kWh și 300 KWh inclusiv, prețul maxim este de 0,8 lei/kWh, cu TVA inclus. Deci, chiar dacă furnizorul cere, de pildă, 2 lei/kWh, veți plăti, după caz, tot 0,68 sau 0,8 lei pe kWh. Dacă, pe de altă parte, furnizorul vă cere sub prețul maxim, de pildă 0,5 lei/kWh, veți plăti acest preț, care este mai mic.

De asemenea, informațiile nu sunt valabile pentru consumatorii casnici care consumă peste 300 Kwh lunar – în cazul lor, contractele și condițiile sunt diferite.

În acest moment, singura companie care oferă un preț la energie electrică sub plafon este Hidroelectrica, în cazul clienților cu un consum mediu între 100 kWh și 300 Kwh.

Informațiile de mai jos au ca sursă comparatorul ANRE și sunt valabile doar pentru București. Clasamentul este similar și în restul țării, dar există diferențe de câțiva bani per kWh. În toate județele, cele mai mici facturi sunt la Hidroelectrica, potrivit datelor oficiale de la ANRE.

Citește și: Ucraina și Moldova vor exporta electricitate în UE și ar putea ”schimba regulile jocului”. Rolul cheie jucat de România

Hidrolectrica are cele mai mici facturi, chiar sub prețul plafonat

Hidroelectrica are, în acest moment, cele mai mici facturi la energie electrică. Prețul pentru București, în oferta ”Viitor Verde”, este și în luna iulie de 0,69 de lei/kWh. La un consum lunar de 150 kWh, factura este de 103,2 lei.

Facturile Hidroelectrica pentru clienții cu un consum mediu între 100 kWh și 300kWh au chiar un preț sub plafonul maxim – care este de 0,8 lei kWH. Deci, la un consum lunar de 150 kWh, factura plafonată va fi de 120 de lei, în vreme ce pentru un abonat Hidroelectrica, factura va fi de numai 103 lei.

Acest preț este fix, timp de 12 luni, pentru oricine semnează un contract nou de furnizare cu Hidroelectrica până la sfârșitul anului sau prelungește contractul existent.

Oferta Hidroelectrica, valabilă până la sfârșitul anului

Hidroelectrica a anunțat recent că această ofertă va fi valabilă până la sfârșitul anului 2022. Facturile Hidroelectrica se emit lunar iar termenul de plată este de 45 de zile. În plus, energia folosită este 100% regenerabilă.

Indexul se poate comunica la telefon sau prin e-mail iar plata se face prin virament bancar sau prin aplicații ca Pago. Mai multe detalii despre oferta Hidroelectrica, AICI.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie electrică din România. Compania a terminat trimestrul I cu peste 110.000 de abonați casnici - de peste 4 ori mai mulți decât avea la începutul anului.

Ce alți furnizori oferă prețuri bune la facturile de energie electrică în luna iulie

Pe locul 2, în clasamentul pe luna iulie, este oferta concurențială RCS & RDS, de 1,53 lei/kWh. Este bine să țineți cont, în cazul acesteia, că termenul de plată este de numai 10 zile. Fără plafonare, o factură de 150 kWh va ajunge la 229,83 lei.

Pe locul 3 este oferta Nova Power & Gas SRL, destinată clienților casnici care sunt deja în portofoliul companiei. Cu un preț de 1,59 lei/kWh, o factură de 150 kWh va ajunge, fără plafonare, la 238,05 lei. Și la Nova, energia este 100% regenerabilă. Termenul de plată este de 30 de zile, dar contractul este pentru perioade mai mici de un an.

Următoarele oferte, după preț, sunt cele ale Electrica Furnizare, cu 1,69 lei/kWh pentru serviciul universal și 1,79 lei/kWH, la oferta concurențială.

Enel Energie și Enel Energie Muntenia oferă 1,92 lei/kWh (față de 1,42, în luna iunie).

Citește și: Oficial: Schimbarea furnizorului de curent sau gaze se va putea face în 24 de ore

Aceștia au fost cei mai ieftini furnizori de energie electrică, la nivelul lunii iulie. Toate celelalte oferte sunt peste 2 lei/kWh, chiar dacă clienții vor achita doar prețul final maxim.

Cele mai mari prețuri la energie electrică în luna iulie

Cea mai scumpă energie electrică este la CIGA Energy și CINTA Energy – 17,65 lei/kWh. La o factură de 150 kWh fără plafonare, consumatorul casnic ar avea de plată 2.647 de lei. Deoarece factura are o componentă fixă de 50 de lei pe zi la aceste companii, chiar și la un consum de 50 kWh se ajunge tot la peste 2.000 de lei.

Aceste companii sunt însă jucători importanți pe piața de echilibrare, nu pe cea de furnizare.

Citește și: Facturi ilegale la energie: ce amenzi au primit companiile și ce trebuie să faci dacă ești victima acestor practici

Sursa foto: wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri