Ce furnizor de energie electrică oferă cele mai mici facturi la curent? Întrebarea este importantă, în contextul scumpirii energiei și al creșterii consumului în perioada verii, în urma folorii aparatelor de aer condiționat. Mai jos găsiți un clasament al ofertelor furnizorilor cu cele mai mici facturi la energie electrică pentru București.

Trebuie precizat din start că, până la 31 martie 2023, prețurile la energie electrică sunt plafonate, astfel că, indiferent care este oferta furnizorului, nu veți plăti mai mult decât prețul maxim plafonat. Acesta este de maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru consumatorii casnici care au avut în 2021 consum mediu lunar mai mic sau egal cu 100 kWh. Pentru cei care au avut în 2021 un consum mediu lunar între 100 kWh și 300 KWh inclusiv, prețul maxim este de 0,8 lei/kWh, cu TVA inclus. Deci, chiar dacă furnizorul cere, de pildă, 2 lei/kWh, veți plăti, după caz, tot 0,68 sau 0,8 lei pe kWh. Dacă, pe de altă parte, furnizorul vă cere sub prețul maxim, de pildă 0,5 lei/kWh, veți plăti acest preț, care este mai mic.

În clipa de față, singura companie care oferă un preț la energie eletrică sub plafon este Hidroelectrica, în cazul clienților cu un consum mediu între 100 kWh și 300 Kwh.

De asemenea, informațiile nu sunt valabile pentru consumatorii casnici care consumă peste 300 Kwh lunar – în cazul acestora, contractele și condițiile sunt diferite.

Informațiile de mai jos au ca sursă ANRE și sunt valabile doar pentru București. Clasamentul este similar și în restul țării, dar prețurile au diferențe de câțiva bani per kWh. În toate județele, cele mai mici facturi sunt la Hidroelectrica, potrivit datelor oficiale din comparatorul ANRE.

Hidrolectrica are cele mai mici facturi, chiar sub prețul plafonat

Hidroelectrica are, în acest moment, cele mai mici facturi la energie electrică. Cu un preț de 0,69 de lei/kWh pentru București în ofeerta ”Viitor Verde”, la un consum lunar de 150 kWh, factura este de 104 lei. Facturile Hidroelectrica pentru clienții cu un consum mediu între 100 kWh și 300kWh au chiar un preț sub plafonul maxim – care este de 0,8 lei kWH. Deci, la un consum lunar de 150 kWh, factura ar fi de 120 de lei, în vreme ce pentru un abonat Hidroelectrica, factura va fi de numai 104 lei.

Este important de precizat că această ofertă Hidroelectrica este disponibilă doar până la sfârșitul lunii iunie și este valabilă doar 12 luni. Facturile Hidroelectrica se emit lunar iar termenul de plată este de 45 de zile. În plus, energia folosită este 100% regenerabilă.

Citește și: Oficial: Schimbarea furnizorului de curent sau gaze se va putea face în 24 de ore

Facturile Hidrolectrica nu vin și pe hârtie

Un alt detaliu important este că facturile Hidroelectrica de energie electrică se transmit, în acest moment, doar pe e-mail, și nu pe hârtie, prin poștă. Mai multe detalii, AICI. Indexul se poate comunica la telefon sau prin e-mail iar plata se face prin virament bancar sau prin aplicații ca Pago.

Citește și: Unii furnizori de energie ar putea ieși în curând de pe piață. Statul a plafonat prețurile, dar nu le-a și decontat pierderile

Și în restul țării, Hidroelectrica are cel mai bun preț, chiar dacă există variații. Astfel, în zona Oltenia (Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman, Vâlcea) facturile Hidroelectrica vin cu un preț de 0,78 lei/kWH - tot sub prețul maxim în cazul clienților casnici cu un consum mediu între 100 kWh și 300kWh

Ce alți furnizori oferă prețuri bune la facturile de energie electrică

Enel Energie și Enel Energie Muntenia sunt pe locurile 2 și 3, cu o ofertă de 1,42 lei/kWh. Acestea sunt oferte la preț de serviciu universal, dar sunt mai avantajoase decât multe de pe piața concurențială. La o factură de 150 kWh consumatorul va plăti 120 de lei cu plafonare. Dacă nu ar exista plafonarea (adică, teoretic, de la 1 aprilie anul viitor), va avea de plată 212,75 de lei, adică practic dublu față de factura Hidroelectrica.

Pe locul 4 este oferta concurențială RCS & RDS, de 1,54 lei/kWh. Țineți cont, în cazul acesteia, că termenul de plată este de numai 10 zile. Fără plafonare, o factură de 150 kWh va ajunge la 230,62 lei.

Electrica Furnizare vine cu un preț de 1,58 lei/kWh pentru serviciul universal și cu 1,8 la oferta Stabil 30. Nova Power & Gas le propune clienților deja existenți un preț de 1,59 lei/kWh. Tinmar Energy are o ofertă de serviciu universal cu 1,92 lei/kWh iar EON Energie, o ofertă concurențială de 1,99 lei/kWh.

Citește și: Facturi ilegale la energie: ce amenzi au primit companiile și ce trebuie să faci dacă ești victima acestor practici

Cele mai mari prețuri la energie electrică: facturi la curent de mii de lei

Aceștia au fost cei mai ieftini furnizori de energie electrică. Toate celelalte oferte sunt peste 2 lei/kWh, chiar dacă clienții vor achita doar prețul final maxim.

Cea mai scumpă energie electrică este la CIGA Energy și CINTA Energy – 17,66 lei/kWh. La o factură de 150 kWh fără plafonare, consumatorul casnic ar avea de plată 2.648 de lei. Deoarece factura are o componentă fixă de 50 de lei pe zi la aceste companii, chiar și la un consum de 50 kWh se ajunge tot la peste 2.000 de lei.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri