12 Noiembrie 2013

Top 10: cei mai cunoscuti antreprenori romani



O tara cu antreprenoriat puternic este puternica, produce valoare si progreseaza. Antreprenorii romani merita sa fie priviti ca o forta a binelui, fiindca fara ei economia locala nu ar exista. Pornind de la aceasta idee Biz si Unlock Market Research au realizat Topul Antreprenori Romani.

Locul 10: Dragos Anastasiu, Eurolines

“Dragos Anastasiu este apreciat pentru companiile pe care le conduce. Este un antreprenor carismatic”, afirma Adina Vlad, Managing Partner Unlock Market Research. El este presedintele grupului Eurolines Romania, care cuprinde una dintre cele mai mari agentii de turism din tara si unul dintre cei mai importanti transportatori rutieri de persoane. A devenit antreprenor in urma cu 18 ani, abandonand o cariera sigura si confortabila de doctor in medicina in favoarea unei oportunitati de business aparute ca din senin. Dragos Anastasiu va fi invitatul Start-Up Wall-Street, emisiune difuzata in direct pe Wall-Street.ro, miercuri de la ora 11:30.

Top 50 antreprenori: cum arata intreprinzatorul ideal


Locul 9: Cristina Batlan, Musette

"Reuseste sa spuna ceva valoros de fiecare data cand apare in public", afirma Adina Vlad, cea care a coordonat studiul realizat de Unlock Research si revista Biz.

Sursa foto: unamanager.ro

Top 50 antreprenori: cum arata intreprinzatorul ideal


Locul 8: Marius Ghenea, Fit Distribution

De asemenea, antreprenorul Marius Ghenea a fost invitatul emisiunii Start-Up Wall-Street: Romanii au tendinta sa spuna “merge si asa”. Trebuie sa tinteasca spre excelenta.


Locul 7: Dragos si Adrian Paval, Dedeman

Dragos si Adrian Paval, creatorii Dedeman, au o avere estimata la 360 milioane de euro.


Locul 6: Dragos Petrescu, Trotter Prim

"Dragos Petrescu se afla in top intrucat a creat primul grup de restaurante care reuseste sa faca un portofoliu, oferind un produs extrem de relevant," spune Adina Vlad.

Dragos Petrescu povesteste despre inceputurile sale in business tuturor celor care nu cred ca pot reusi daca nu au la indemana mult discutatele “pile”. “Eu nu aveam niciun ban in buzunar, pur si simplu am vrut sa fac ceva. Si m-am tot gandit ce pot face”.


Locul 5: Jean Valvis, Valvis Holding

Jean Valvis s-a implicat foarte mult in ultima perioada in energie: compania Terra Muntenia, parte a Valvis Holding, dezvolta un parc fotovoltaic in comuna Modelu, judetul Calarasi.


Locul 4: Dan Sucu, Mobexpert

Dan Sucu, proprietarul Mobexpert, ocupa locul patru in clasamentul realizat in functie de indicele de succes plus indicele de notorietate.

Citeste aici un interviu acordat Wall-Street.ro de Dan Sucu.


Locul 3: Radu Georgescu

Radu Georgescu a fost in centrul atentiei toamna acesta, dupa exit-ul din Avangate catre fondul de investitii Francisco Partners.

Radu Georgescu, despre vila cu piscina din Dallas, investitii si antreprenoriat la liceu


Locul 2: Florin Talpes, Softwin

Florin Talpes, co-fondatorul Softwin, ocupa locul 2 in acest clasament.

Florin Talpes, Bitdefender: Atentie! Atunci cand piata este atat de dinamica, daca nu inveti repede, mori


Locul 1: Camelia Sucu, Class Living

Camelia Sucu conduce acest clasament datorita unui brand personal bun si a afacerilor create de-a lungul timpului.

Unul dintre obiectivele studiului a fost realizarea unui portret al antreprenorului ideal in viziunea romanilor. Ingredientele de baza ale antreprenoriatului in general, recunoscute si in Romania, sunt Viziunea si Actiunea, ambele fiind identificate in proportie de 12% ca atribute ale antreprenorului ideal. Atributele dezirabile si diferentiatoare sunt Competenta (10%) si Consecventa (10%).

Camelia Sucu: In ultimii ani mi-am platit angajatii cu bani adusi de acasa




Citeste si