OMV Petrom organizeaza o noua editie a competitiei Idei din Tara lui Andrei la care poti aplica pana pe 3 decembrie. Scoala Village Life a participat anul trecut si a primit o finantare prin care a putut sa implementeze un proiect care promoveaza turismul rural in Romania. Antreprenoriatul poate aparea si in locurile cele mai improbabile, chiar si in gospodariile oamenilor care nu si-au pus pana acum problema de a gazdui pe cineva. Am aflat povestea Village Life la un an dupa primirea finantarii.

Idei din Tara lui Andrei e o competitie de proiecte organizata de OMV Petrom si Fundatia PACT care ofera granturi de pana la 200.000 de euro tuturor romanilor cu initiative care vor sa schimbe in bine comunitatea in care traiesc. In competitie se pot inscrie idei cu impact pe termen lung pentru orice comunitate din Romania din domeniul dezvoltarii comunitare, educatiei pentru angajabilitate, eficienta si eco inovatie. Poti aplica la editia de anul acesta la acest link.

Am vorbit cu Raluca Dan, coordonatorul de proiecte al Village Life, pentru a vedea cum a evoluat proiectul in ultimul an. Ideea a pornit in 2012 de la Alexandra Vasiliu si Greg Bogyis. Cei doi, care au locuit in Canada si in Statele Unite, au calatorit prin toata lumea si au realizat cat de frumos este satul romanesc traditional. Cu toate acestea, au vazut si cat de amenintat este de distrugerea valorilor si de turismul iresponsabil: pensiuni care nu respecta traditiile, care impun lucruri moderne acolo unde nu este cazul. Alexandra si Greg au luat la pas asezarile rurale din Romania, iar in 2013 au primit o prima finantare, din partea Fundatiei NeSst, care sprijina intreprinderile sociale si au dezvoltat un plan de afaceri. Au vizitat mai multe sate si au vorbit cu familii care ar putea sa gazduiasca turisti.

Citeste in continuare pe start-up.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri