Una dintre cheile succesului unei companii este fericirea angajatilor. Si ce modalitate mai buna ai putea avea in a cultiva un moral pozitiv in birouri decat a oferi beneficii inedite acestora? Cel putin acest lucru il fac o multime de business-uri faimoase si startup-uri precum Dropbox, Airbnb, Starbucks sau Clif Bar.

Aceste companii au descoperit ca un numar semnificativ de beneficii, aliniate culturii organizationale, duc la cresterea atasamentului fata de brand si echipa. La Clif Bar, angajatii sunt (la propriu) platiti sa mearga la sala de forta/gimnastica, avand totodata oportunitatea de a se folosi de zidul de stanca de 12 metri din cladirea de birouri pentru a se catara.

Angajatii de la Dropbox sunt incurajati sa cante la instrumentele aflate in camere special amenajate in apropierea birourilor proprii. Airbnb ofera fiecarui angajat un buget de calatorii de 2.000 $ in timp ce Starbucks se ofera, in anumite state, sa plateasca taxele de facultate ale angajatilor.

Bineinteles, ca business-uri de mici dimensiuni, poate fi dificil sa oferi angajatilor unele avantaje scumpe, insa este suficient sa incerci sa fii creativ(a), sa te gandesti ce apreciaza cel mai mult angajatii si sa fii constient(a) ca exista o multime de lucruri pe care le poti pune la punct pentru a creste gradul de atasament pentru companie/colegi.

Chiar daca vorbim de aranjarea unor meciuri de fotbal, basket sau tenis o data pe luna sau sa oferi gogosi gratis in fiecare zi de luni angajatilor, micile gesturi/programe pot face diferenta la munca.

Citeste si:
Carrefour intra pe piata livrarilor de mancare la birou in Franta
Carrefour a cumparat Dejbox,...

In Romania, BenefitOnline.ro ofera programe interesante, pe orice buget, pentru angajatii tuturor companiilor. Urmareste aici un interviu video cu Stelian Bogza, cofondator al platformei.

De asemenea, mai jos vezi ce beneficii extrasalariale deosebite au gandit unele dintre cele mai originale brand-uri din lume, conform GetVoip.com.

Citeste si:
Un startup romanesc, finantare de 7 MIL. $ de la mai multe fonduri
Startup-ul romanesc Typing...
Sursa foto: Shutterstock: garagestock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Start Up »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Care este salariul unui postas roman