Multe afaceri de succes au pornit din dorinta antreprenorilor de a-si materializa pasiunile si hobby-urile, in paralel cu joburile detinute in cadrul altor companii. Ulterior, au renuntat la multinationale si s-au concentrat exclusiv asupra propriilor businessuri, incepute de multe ori chiar acasa. Iti prezentam cinci afaceri pe care le poti incepe si de care te poti ocupa de acasa, atat in paralel cu jobul sau concentrat exclusiv asupra lor.

Idei de afaceri de acasa

Salon de tatuaje

Salon poate e mult spus, dar poti incepe un astfel de business chiar in propriul apartament. Poti amenaja un spatiu special pentru clienti intr-o camera din propria locuinta. Ulterior, daca afacerea este profitabila – si sansele sunt destul de mari, avand in vedere ca piata de tatuaje a crescut foarte mult in ultimii ani - este recomandat sa inchiriezi un spatiu exclusiv dedicat practicarii acestui business.

Cel mai ieftin tatuaj in saloanele din Romania poate costa de la 70-100 de lei si poate ajunge la un pret de peste 4.000 lei, dar cel mai adesea saloanele percep tarife pe ora, de exemplu: o ora la un salon din mijlocul Capitalei poate fi intre 200-300 de lei. Astfel, avand un flux constant de clienti vei reusi sa-ti recuperezi investitia initiala, care poate fi mai mica sau mai mare de 7.000 euro, in functie de materialele si echipamentele pe care le alegi.

Important de stiut este ca pentru deschiderea salonului de tatuaje trebuie sa tii cont de prevederileMinisterului Sanatatii si trebuie sa platesti taxe aferente pentru functionarea salonului.

Mai multe despre un astfel de business, aici.

Afacere cu genti din piele naturala pictate manual

Daca esti pasionat de moda, esti creativ si vrei mereu sa iti lasi amprenta asupra hainelor si accesoriilor pe care le porti, poti incepe o astfel de afacere. Un business cu genti din piele naturala pictate manual poate parea complicat, insa il poti dezvolta si gestiona de acasa.
Ai doua variante: ori cumperi genti de la un furnizor, ori apelezi la o fabrica de marochinarie si alegi sa externalizezi productia. Atentie, insa, al doilea scenariu implica mai multa munca si efort, trebuie sa creezi schite de genti, sa alegi materiale, sa gasesti furnizori si atelier dispus sa lucreze in lohn pentru tine.

Ulterior, poti picta gentile chiar de acasa, din confortul propriului apartament, inclusiv in timpul liber. Poti vinde prin intermediul unui magazin online si poti investi in promovare pentru a ajuta vanzarile in mediul online.

Citeste mai mult despre provocarile unui business cu genti din piele naturala pictate manual aici.

Magazin online de sosete

O idee de afacere de care sa te ocupi de acasa este deschiderea unui magazin online cu sosete. Oamenii au inceput sa acorde din ce in ce mai multa atentia felului in care arata si isi doresc produse cat mai creative, iar acest trend poate fi o oportunitate de business pentru tine.

Inainte de a incepe aceasta afacere vei avea nevoie de un plan de business bine structurat si definit. In primul rand, va trebui sa gasesti o fabrica de sosete, unde sa externalizezi productia. In al doilea rand, vei avea nevoie de un spatiu pentru depozitarea marfii, iar pentru inceput acest spatiu poate fi chiar apartamentul tau. Ulterior, ai nevoie de un website, unde sa iti promovezi si sa iti vinzi produsele. Pentru a lansa magazinul online (website-ul) vei avea nevoie de o investitie cuprinsa intre 3.000 si 5.000 euro, aceasta poate insemna cea mai mare parte a investitiei initiale pentru intreaga afacere.

Citeste mai multe despre un astfel de business aici.

Afacere cu cadouri personalizate

Daca nu tenteaza ideea unui business cu sosete, poti oricand sa te orientezi catre alte produse: cadouri personalizate. De la articole vestimentare, accesorii sau chiar experiente, piata cadourilor personalizate poate fi o nisa interesanta pentru o afacere profitabila. Daca ai idei de produse ingenioase, te adaptezi mediului online si inveti sistemul de livrare, poti incerca sa deschizi un magazin online de cadouri personalizate. Oamenii sunt interesati sa-si cumpere obiecte personalizate precum tablouri, perne, cani, agende, ceasuri si nu numai.

Pentru a dezvolta o astfel de afacere din confortul propriei case, ai nevoie sa stabilesti relatii bune cu furnizorii de produse mentionate mai sus sau de ceea ce te intereseaza. De asemenea, vei avea nevoie de un spatiu de depozite care pentru inceput poate fi o incapere din casa; ulterior daca afacerea ia amploare, vei fi nevoit sa gasesti un depozit special. Nu in ultimul rand vei avea nevoie de un magazin online si un buget de promovare.

Mai multe detalii, aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri